Zevenhoven begint sterk maar geeft 0-2 voorsprong uit handen

Oegstgeest | SV Zevenhoven begon sterk en overrompelde Oegstgeest met een snelle 0-2 voorsprong. Ondanks de vroege dominantie van Zevenhoven wist Oegstgeest zich terug te vechten in de wedstrijd. Uiteindelijk gingen beide teams met een gelijke stand de rust in na een spannende eerste helft.

De wedstrijd begon met een felle en agressieve start van Zevenhoven. Al vroeg in de wedstrijd volgde een onderschepping door Daan Koot, die de bal via Damon Boon naar Falco de Lange speelde. De Lange leverde een perfecte voorzet af, die door Jim Noordermeer met een kopbal in de kruising werd afgemaakt, wat de voorsprong voor Zevenhoven betekende.

Kort daarna volgde een mooie corner van Robin van Mever, die via een scrimmage door Jop Vianen in het doel werd gewerkt, waardoor de voorsprong werd uitgebreid. Oegstgeest leek verrast door het sterke spel van Zevenhoven en had moeite om de controle te vinden in de wedstrijd.

Na wat kansen voor Zevenhoven, waaronder een schot van Gareth Rowlands op de paal en een één-op-één situatie waarin de keeper van Oegstgeest goed redde, begon de thuisploeg beter in de wedstrijd te komen. Ze kregen hun eerste gevaarlijke kans na een misverstand in de defensie van Zevenhoven en werden steeds sterker met een aantal mogelijkheden.

Oegstgeest wist vervolgens de aansluitingstreffer te maken, waarbij de verdediging van Zevenhoven werd verrast in de korte hoek. Niet veel later kwam Oegstgeest zelfs langszij na een snelle aanval over de rechterkant, waarbij de spits de bal binnentikte.

In het vervolg van de eerste helft waren er kansen voor beide teams, maar de scheidsrechter nam enkele opmerkelijke beslissingen, waaronder het onbestraft laten van een situatie met grensrechter Peter van Lith. Vervolgens werd voor de rust gefloten.

De tweede helft begon direct met een grote kans voor Oegstgeest, maar hun schot ging net naast. Kort daarna volgde een lange bal op Nick Mooren, die één-op-één met de keeper kwam, maar zijn lob belandde naast het doel. Even later ontstond er een kluts voor het doel van Zevenhoven, waar de bal op miraculeuze wijze niet in het doel belandde dankzij een cruciale verdedigende actie van Robin. Het leek erop dat de 3-2 voor Oegstgeest in de lucht hing, want aanval na aanval volgde.

”Ik ben zeer te spreken over hoe we vandaag gespeeld hebben en het tactisch plan hebben uitgevoerd. We hadden het alleen op slot moeten gooien door de kansen te benutten.”

Danny ter Hoeve | Trainer Zevenhoven

In de 68e minuut voerde Zevenhoven wissels door: Boon en Rowlands verlieten het veld, terwijl Justin Kragtwijk en Tobias van der Voorn hun posities innamen. Niet veel later ontstond een controversiële situatie waarbij Oegstgeest hands maakte in hun eigen strafschopgebied, maar de scheidsrechter legde de bal net buiten de zestienmeterlijn. De Lange slaagde er helaas niet in om de daaropvolgende vrije trap om te zetten in een doelpunt. Zevenhoven-trainer Danny ter Hoeve ontving in deze fase ook een gele kaart.

Oegstgeest bleef gevaarlijk over de flanken, maar Van der Voorn en Koot wisten enkele belangrijke voorzetten te onderscheppen, terwijl Kragtwijk eveneens een gele kaart ontving. Zevenhoven had ook nog een kans op de overwinning toen Noordermeer een aanval opzette en Mooren één-op-één met de keeper kwam. Hij schoot goed, maar de keeper van Oegstgeest maakte een wereldredding. Hierna volgde nog een wissel: Stijn de Boer kwam in het veld voor Noordermeer.

In de 86e minuut viel uiteindelijk de beslissende treffer voor Oegstgeest, waarmee de stand op 3-2 kwam. Zevenhoven zette in de slotfase alles op alles voor een gelijkmaker, maar slaagde er niet in om nog een punt uit de wedstrijd te slepen. Ondanks dat Oegstgeest technisch sterker was, had Zevenhoven meer verdiend gezien hun inzet en de kansen.

Danny ter Hoeve baalde na afloop van het resultaat, maar was tevreden over het tactische plan. “Uiteindelijk hebben we het in de laatste minuut helaas moeten bezuren met een nederlaag, maar er had veel meer ingezeten. Het tactisch plan is super uitgevoerd. Oegstgeest wist in het eerste half uur niet waar ze het zoeken moesten. Je komt binnen 8 min laten op 0-2, dan lijk je op rozen te zitten als je twee keer de kans krijgt om de 0-3 te maken. Het laatste kwartier van de eerste helft zakten we iets weg waardoor een mooie goal van Oegstgeest en een ongelukkig eigen doelpunt. Na de rust was het even zoeken de eerste tien minuten. Daarna speelden we goed, gaven we weinig weg en kregen we weer twee keer een één-op-één moment, dan moet je de trekker overhalen en 2-3 maken. Ook werd ons nog 100% penalty ontnomen door een handsbal op de zestienmeterlijn als vrije bal te geven. Dan is het extra zuur als je in 88e minuut de 3-2 tegen krijgt. We hadden in mijn ogen vandaag drie punten moeten hebben. Maar ik ben zeer te spreken over hoe we vandaag gespeeld hebben en het tactisch plan hebben uitgevoerd. We hadden het alleen op slot moeten gooien door de kansen te benutten.”