Zeer geslaagde 1e editie Ronde van Nieuwveen

Nieuwveen | Donderdag 27 juni vond de eerste editie plaats van de Ronde van Nieuwveen. De nieuwe hardloopwedstrijd, die deel uitmaakt van het Gemeente Nieuwkoop Circuit, kijkt terug op een fantastische avond.

Met meer dan 400 inschrijvingen en zomerse omstandigheden werd het een sportief en gezellig feest voor zowel deelnemers als toeschouwers. De gratis jeugdlopen van 400 meter, 800 meter en 1,7 km, alsmede de G -loop van 800 meter, trokken meer dan 120 deelnemers die na afloop de medaille, een ijsje en natuurlijk de felicitaties in ontvangst mochten nemen.

Na alle jeugdige deelnemers was het tijd voor de langere afstanden. Het parcours van 5 km, dat hoofdzakelijk door de versierde dorpskern liep, kon één, twee of drie keer worden gelopen. De eerste start was voor de langste afstand van de avond; de 15 km. De winnaars Brent Pieterse en Mariska Visser bewezen niet alleen dat het een gezellig parcours was maar ook nog eens een razendsnelle ronde!

De 5 km startte vijftien minuten later en weer toen minuten later de laatste afstand, de 10 km. De toeschouwers zagen niet alleen de deelnemers meerdere keren voorbijkomen maar werden ook tijdens de race op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen door de live verslaggeving vanaf de motor en op het finishterrein door het team van Adrie van Lith. Op deze mooie zomeravond waren er meerdere verzorgingsposten ingericht onderweg en op het start/finishterrein, mede daardoor had de aanwezige EHBO een rustig avondje.

De organisatie kijkt tevreden terug op een geslaagd evenement en vooruit naar een vervolg in 2025! Veel dank gaat uit naar alle sponsoren en de vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt. In het bijzonder Penelope Groep (Verhuur – Events – Productie) die het start/finishterrein omtoverde in een festivallocatie!