Veel gelijke spelen bij start bekercampagne

Regio | Naast Nicolaas Boys en SV Nieuwkoop kwamen ook onze andere vijf clubs in actie. TAVV, Altior en NSV’46 moesten de punten delen, Zevenhoven won eenvoudig in eigen huis van Woubrugge en Sportief moest een kleine nederlaag incasseren.

TAVV deelt de punten na goede tweede helft
“We kwamen al na twee minuten spelen op een achterstand na een diagonaal schot van een CWO speler. In het eerste kwartier hadden we nogal wat moeite met de zwervende middenvelders van de tegenpartij. Gedurende de wedstrijd zijn we wat beter gaan communiceren. Langzaam kregen we meer grip op de wedstrijd. In de eerste helft leverde dit nog geen kansen op. Na de rust kwam de wedstrijd in evenwicht en waren we veel op de helft van de tegenpartij te vinden. Daarin moesten we wel wat ruimte weg geven, waardoor de tegenstander er nog een paar keer snel uitkwam. Tien minuten voor tijd maakten we de 1-1 door Eric van der Hout, die ontsnapte tussen de twee centrale verdedigers. Net voor tijd kregen zij nog een rode kaart na commentaar op de leiding, waarna we het nog even omgezet hebben om proberen weg te komen met drie punten. Uiteindelijk moesten we genoegen nemen met een gelijkspel. Het was in mijn beleving, zeker qua kansenverhouding, een terecht gelijkspel. Een goede tweede helft, waar we op tijd bij de les waren. Iedereen fit gebleven en er was goed nieuws uit de ziekenboeg, omdat Kevin van Broekhoven deze week de training weer mag hervatten”, aldus TAVV-trainer Ludo Pistorius.

Gelijkspel Altior bij RVC ‘33
De ploegen stonden vorig jaar nog tegenover elkaar in competitieverband, dit jaar dus alleen in de eerste bekerwedstrijd. Na een achterstand in de 37e minuut wist Altior een kwartier voor tijd toch de gelijkmaker te scoren door een goal van aanvoerder Tom van der Weijden. Zaterdag mag de ploeg van Hein van Heek het in de tweede poulewedstrijd gaan opnemen tegen Sportief.

NSV’46 begint bekercampagne met doelpuntloos gelijkspel
Aan de ontmoeting met kersverse vijfdeklasser SC Woerden heeft NSV’46 niet meer overgehouden dan één punt. De Noordenaren waren tijdens het eerste bedrijf de bovenliggende ploeg en kreeg een aantal kansen op de openingstreffer. Met name Florencio Faneyte, de smaakmaker van afgelopen seizoen, had het vizier nog niet op scherp staan. Twee goede mogelijkheden waren niet aan de rechterflankspeler besteed. De bezoekers misten naast kansen ook meer dan een handvol basisklanten maar dit bood trainer Dennis Tijssen de kans wat nieuwelingen te testen, iets wat hij in voorgaande oefenwedstrijden ook al veelvuldig deed. De bekercampagne staat dan ook in het teken van minuten maken. De tweede helft startte de Noordense formatie uiterst slordig en was de thuisploeg de bovenliggende partij. Bij vlagen liet men zien dat zij dit jaar hoogstwaarschijnlijk gaan spelen voor de prijzen in de vijfde klasse. Zowel Berry Mastwijk van NSV’46 als Joep Ton aan de andere zijde hielden hun schoon waardoor men genoegen moest nemen met een punt. NSV’46 ontvangt komend weekend Alphen dat de bekerpoule is gestart met een zege op SPV ’81.

Zevenhoven heeft geen kind aan Woubrugge in eerste bekerwedstrijd
Al direct vanaf de aftrap was het raak, Jim Noordermeer scoorde binnen een minuut al de 1-0. Daarna volgde er direct kansen om de scoren te verdubbelen. Robert Mooren verscheen vrij voor keeper Tim de Kok die deze poging nog knap wist te redden. Even later was hij wel kansloos op een snoeihard schot van Damon Boon. De sterk spelende Daan Koot maakte zijn debuut voor de geelhemden deze wedstrijd en zag zijn ploeg vlak voor rust op 3-0 komen nadat Falco de Lange wist te scoren vanuit een cornerbal. In tweede helft was het wederom De Lange die doel wist te treffen en aangezien Woubrugge nog iets terug wist te doen eindigde de eerste bekerwedstrijd voor de ploeg van de ploeg van Danny ter Hoeve in een verdienstelijke 4-1 overwinning.

Sportief onderuit tegen MMO
In de eerste kwartier had MMO wat meer balbezit, maar het duurde even voordat Ramon Alblas voor het eerst in actie moest komen. In de tien minuten die volgden kreeg Sportief drie goede kansen om te scoren, maar de doelman van MMO hield zijn doel schoon. Uiteindelijk opende Tijn van de Meent na ruim een half uur spelen de score voor MMO. Zes minuten later bracht Bob van der Haak de stand weer in evenwicht met een doelpunt uit een corner. Een kwartier na rust zette Tijn van de Meent MMO opnieuw op voorsprong met een rake vrije trap. Sportief kreeg nog verschillende kansen op de gelijkmaker, maar zowel de paal als de uitstekend keepende doelman van MMO stonden in de weg.

Bronnen: Ludo Pistorius, Ruud Bos, Luuk Valentijn en Roy van Lith