TAVV hekkensluiter na terechte nederlaag bij ASC

Oegstgeest | In de derde klasse E draait het dit seizoen voor verschillende clubs vooral om de strijd tegen degradatie, al dan niet via de nacompetitie. Zowel thuisploeg ASC als TAVV zijn vastbesloten om dit scenario te vermijden en proberen zo veel mogelijk punten te verzamelen om de gevarenzone te ontlopen.

ASC, dat aantrad in een een 4-3-3 formatie, had in de eerste helft veel balbezit en domineerde het spel. Toch speelden beide teams voorzichtig en wilden weinig risico nemen, wat leidde tot een enigszins aftastend begin. ASC controleerde desalniettemin het spel, mede dankzij Diederik Bertels, die met zijn nauwkeurige passes het spel vanuit de verdediging goed verdeelde.

In de vijfesntwintigste minuut resulteerde dat in de openingstreffer. Na een mooie combinatie werd Victor Schipholt bediend door Sean Goebel, die vanuit een lastige hoek knap de 1-0 binnenschoot. Hoewel er enige twijfel was of keeper Derek van der Loo de bal had kunnen pareren, werd de treffer gezien het verdere solide keeperswerk van Van der Loo alsnog als fraai beoordeeld.

TAVV speelde georganiseerd vanuit de defensie en probeerde via het middenveld aanvallend iets te creëren. Nick Straver was nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar zijn indraaiende schot werd stijlvol gepareerd door keeper Max van Wijk. ASC bleef aandringen om de voorsprong verder uit te breiden, maar ondanks een goede kans voor Schipholt bleef het bij een 1-0 ruststand.

“Waar ASC de eerste helft wat beter was, waren wij iets beter na de rust”

Kevin van Wijk | Aanvoerder TAVV

TAVV kwam na de rust met nieuwe intenties uit de kleedkamer en zette meer druk naar voren. Het spelbeeld veranderde, met TAVV dat het middenveld beter bezette en de aanval zocht. Hoewel ze bij vlagen goed voetbal lieten zien, schakelden ze regelmatig over op de lange bal wanneer ze geen oplossingen vonden. Dit was echter geen probleem voor de sterke defensie van ASC, onder leiding van uitblinker Boy Jansen. Hij bediende vooral Berrie Sartib met strakke passes, wat halverwege de tweede helft bijna resulteerde in een tweede treffer. Een scherpe kopbal van Schipholt belandde echter op de lat.

TAVV had moeite om gevaarlijk te worden. Op een enkele afzwaaier van Randy Verwoerd na, wisten ze weinig kansen te creëren. Met de inbreng van Leon de Lange voor Stan van Smoorenburg probeerde TAVV nog iets te forceren, maar ASC bleef rustig en beheerst. Schipholt kreeg nog een kans op de 2-0, maar opnieuw wist Van der Loo redding te brengen.

In de slotfase voerde TAVV de druk op en probeerde via lange ballen en opportunistisch spel de gelijkmaker te forceren. Hoewel ASC zichzelf onnodig in de problemen bracht, hield de ploeg stand. Met de inbreng van Jeroen van Bergen en Thomas Bax om de defensie te versterken, wist ASC de voorsprong over de streep te trekken.

ASC kon na het laatste fluitsignaal tevreden terugkijken op een verdiende overwinning, wat de sfeer in het ‘Beierse’ clubhuis na de wedstrijd alleen maar ten goede kwam. Voor TAVV ziet de situatie er minder rooskleurig uit, met slechts één punt uit vier wedstrijden. Voor de ploeg uit Ter Aar wordt het zaak om snel resultaten te boeken om niet verder in de problemen te komen, zo beaamde ook aanvoerder Kevin van Wijk die vond dat er meer in had gezeten. “Ik ben best wel teleurgesteld, omdat ik denk dat een gelijkspel wel verdiend was geweest. Waar ASC de eerste helft wat beter was, waren wij iets beter na de rust. Het is dus jammer dat je zo een wedstrijd verliest.”

Derek van der Loo; Zine-Edine el Mariami, Kevin van Wijk ©, Randy Verwoerd, Bjorn Valentijn; Roel Vogel, Kevin van Broekhoven, Stan van Smoorenburg (Leon de Lange), Nick Straver; Mike Keijzer, Yoeri Bakker

Bron: Leiden Amateurvoetbal
Archieffoto: Kees Verhaar