SV Nieuwkoop wint eerste bekerduel op bezoek bij RCL

Leiderdorp | SV Nieuwkoop heeft het eerste bekerduel van het nieuwe seizoen winnend afgesloten. RCL werd in Leiderdorp knap met 0-1 verslagen. Een doelpunt van Melvin van den Hooren bleek voldoende om de volle winst mee naar huis te nemen. Een succesvol debuut dus voor nieuwe trainer Arjan van der Laan.

In het eerste kwartier van het duel was al te zien dat het een gelijkwaardige wedstrijd zou gaan worden. Er waren wat kansjes over en weer, maar het was nieuweling Thijs Spanjer die de openingsgoal echt op zijn schoen had. De van ARC overgekomen aanvaller liep zich goed vrij, maar raakte met een hard schot de paal.

In het verloop van de eerste helft lukte het SV Nieuwkoop regelmatig om RCL vast te zetten op eigen helft. Dit leverde opnieuw een kansje op voor Spanjer, maar nu draaide zijn schot naast het doel. Ook Melvin van den Hooren en Robin Voorend beproefden hun geluk. De poging van Van den Hooren werd gekraakt door een verdediger en Robin Voorend schoot het leer over het doel. RCL probeerde het ook een aantal keer, maar telkens stond Thomas Boekestein op de juiste plek om de bal te keren.

In de tweede helft kon de ploeg van Arjan van der Laan de wedstrijd al snel naar hun hand zetten. Van den Hooren ontving de bal in de voorhoede, kapte zijn man uit en schoot keurig binnen, 0-1. Ondanks deze snelle treffer was het RCL dat daarna de wedstrijd overnam. Zij kwamen duidelijk beter uit de kleedkamer dan dat ze erin gingen. Met onder meer invaller Niels van Rijn – hij is weer teruggekeerd bij de selectie – in de ploeg, moesten de oranjehemden in de slotfase stand zien te houden. Ondanks diverse kansen voor RCL en een goede redding van Boekestein in de zesde minuut van de blessuretijd, lukte dit. De oranjehemden starten zo met vertrouwen aan de beker en het nieuwe seizoen.

“Voor mij is het fijn om een keer scorend een bijdrage te kunnen leveren.”

Matchwinner Melvin van den Hooren

Doelpuntenmaker Melvin van den Hooren blikt tevreden terug op het eerste officiële duel van het nieuwe seizoen. “We zijn de wedstrijd goed begonnen. Met vlagen waren wij de betere partij en creëerden de nodige kansen. We konden elkaar goed vinden en bleven gaan voor elke bal. Ook was het goed om te zien dat we met heel het team energie leverden tijdens het drukzetten. Richting het einde van de tweede helft kon je toch wel zien dat RCL veel kwaliteiten in de ploeg heeft. Wij kregen het zwaarder en zij kwamen er steeds vaker uit. Ze waren vooral gevaarlijk via de flanken. Door uitstekend verdedigend werk vochten we ons er doorheen. Al met al denk ik dat we de wedstrijd terecht hebben gewonnen. Voor mij is het fijn om een keer scorend een bijdrage te kunnen leveren. Verder maakt mij het niet zo veel uit hoe je belangrijk bent, als je maar belangrijk bent voor het team. Natuurlijk is het wel zo dat je als aanvaller graag scoort en dat het je zeker een kick geeft.”