SV Nieuwkoop in slotfase naar punt tegen Westlandia

Nieuwkoop | SV Nieuwkoop heeft het tweede duel in de groepsfase van de KNVB Beker met 1-1 gelijk gespeeld tegen Westlandia. De ploeg van Arjan van der Laan houdt daarmee uitzicht op de volgende ronde. De nummers één en twee uit de poule zullen zich daarvoor plaatsen. Westlandia verloor het eerste bekerduel, met 2-3 van Valken ’68. SV Nieuwkoop won op hun beurt van RCL met 0-1.

In de openingsfase van het duel ging het beide kanten op in Nieuwkoop. Toch waren het de oranjehemden die langzaam maar zeker steeds meer grip konden krijgen op de wedstrijd en zo ook de betere kansen kregen. Na twaalf minuten voetballen kreeg Richard Voorend de uitgelezen kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Oog in oog met de keeper schoot hij de bal echter langs de verkeerde kant van de paal. Een kwartier later was het zijn broer Robin die eveneens op de keeper af kon. Ditmaal was het de sluitpost die redding kon brengen op deze inzet.

Toch was het Westlandia dat op Sportpark de Dulen op voorsprong kwam. Daar waar SV Nieuwkoop de mogelijkheden niet wist te benutten, deden de bezoekers dat bij de eerste goede mogelijkheid wel. Doelman Sem van Wijngaarden moest toezien hoe de bal langs hem heen in het doel werd getikt. 0-1.

“Het is zonde dat wij onszelf niet belonen met de winst tegen een matig Westlandia”

Joris Verweij | Aanvoerder Nieuwkoop

In de tweede helft kreeg SV Nieuwkoop na een kwartier voetballen te maken met een overtal. Westlandia-speler Thomas v/d Putten kreeg zijn tweede gele kaart en kon het veld dus verlaten. Westlandia kreeg echter de beste kans direct na deze rode kaart. Uiteindelijk was het Mike Boelee die met een uitstekende sliding een tweede treffer van de Naaldwijkers wist te voorkomen. Later schoten de bezoekers ook een vrije trap naast het doel.

Pas in het laatste kwartier lukte het SV Nieuwkoop om meer en meer tot kansen te komen. Dit werd vier minuten voor tijd dan ook beloond met een treffer. Joris Verweij kopte de bal binnen uit een hoekschop. 1-1. Na deze gelijkmaker hadden de oranjehemden ook de wedstrijd nog volledig naar zich toe kunnen trekken. Invaller Levi Simmerman raakte met een hard schot de lat en Robin Voorend zag een mogelijkheid naast het doel vliegen. Een tweede treffer volgde niet meer, waardoor het eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Aanvoerder en doelpuntenmaker Joris Verweij baalt van het gelijke spel tegen de Naaldwijkers. Er had meer in gezeten, zo was zijn conclusie na afloop. “Gezien de gemiste kansen is het zonde dat we ons niet belonen met een winstpartij tegen een matig Westlandia.”