SV Nieuwkoop in extremis naar volgende ronde beker

Nieuwkoop | SV Nieuwkoop heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de KNVB Beker. Op eigen veld werd de laatste poulewedstrijd gewonnen met 3-2 van Valken ’68. De Nieuwkopers blijven daarmee ongeslagen in de bekerpoule en kunnen zich dus – net als twee jaar geleden – opmaken voor de knock-out-fase.

Valken ’68 begon duidelijk beter aan het duel op Sportpark de Dulen. De eersteklasser – die dit seizoen in de competitie zit bij onder andere Alphense Boys en ARC – kreeg in de eerste veertig minuten de kansen. Binnen vijf minuten werd het al gevaarlijk via een kopbal van dichtbij, die uiteindelijk over ging. Een volgende mogelijkheid werd ook over het doel heen gewerkt. Ondertussen kreeg SV Nieuwkoop de tegenvaller te slikken dat Lucas Kooy geblesseerd uitviel. Tim van der Quast nam zijn plek over.

Na veertig minuten voetballen kon de eerste echte Nieuwkoopse kans worden genoteerd. Een mogelijkheid van Thijs Spanjer eindigde recht in de handen van de keeper. In blessuretijd lukte het de ploeg van Arjan van der Laan om – tegen de verhouding in – alsnog op voorsprong te komen. Na een geweldige aanval was het Dave Verhage die de bal hard in kon koppen uit een voorzet van Spanjer. Zo ging SV Nieuwkoop met een 1-0 voorsprong de rust in.

Na rust kwamen de oranjehemden beter uit de kleedkamer. Er werden meer duels gewonnen en het werd Valken ’68 lastiger gemaakt. Grote kansen leverde het nauwelijks op. De bezoekers werden na de eerste twintig minuten van de tweede helft wel weer gevaarlijker. In eerste instantie kon SV Nieuwkoop opgelucht ademhalen, toen een vrije trap door Rick Pouw van de doellijn werd gewerkt, maar enkele minuten later was het alsnog raak. Een snelle aanval over links werd uiteindelijk binnengelopen voor de 1-1.

“Het geeft echt een heel goed gevoel om tegen een eersteklasser de winnende te maken in de laatste paar minuten!”

Richard Voorend | Aanvaller Nieuwkoop

Tien minuten voor tijd kreeg Valken ’68 een strafschop, toen doelman Sem van Wijngaarden een van de aanvallers neerhaalde. Dit buitenkansje werd benut, waardoor de bezoekers op een 1-2 voorsprong kwamen. SV Nieuwkoop liet het er niet bij zitten en ging wederom opzoek naar de gelijkmaker. Met succes. Robin Voorend stoomde in minuut 86 op over de linkerkant en bracht met een geweldige uithaal de 2-2 op het scorebord. In de derde minuut van de blessuretijd deed zijn broer Richard daar nog een schepje bovenop, door in extremis de 3-2 tegen de touwen te schieten. De overwinning werd zodoende alsnog binnengehaald. SV Nieuwkoop plaatst zich daarmee voor de volgende ronde van de KNVB Beker.

Matchwinner Richard Voorend is trots op de zege. “Het was een lastige wedstrijd, wat we van tevoren ook wel verwacht hadden tegen een eersteklasser. Dat was ook het eerste half uur zichtbaar in de verhouding van balbezit en spelbeeld. Het drukzetten lukte niet altijd, maar bij vlagen hebben wij goed druk gezet. De laatste vijfitien minuten van de eerste helft werden wij wat gevaarlijker in de omschakeling. Alleen waren we net niet zuiver in de eindpass. Tot de mooie aanval waarin Dave mooi binnenkopte. We kwamen goed uit de kleedkamer, echter brachten zij snel daarna veel nieuwe krachten binnen de lijnen. Dat zorgde voor veel druk bij ons. We bleven met het hele team hard werken en probeerden iets meer in te zakken en ze op eigen helft op te vangen. Echter kregen wij toen de 1-1 en door een pingel ook de 1-2 om de oren, maar we toonden veerkracht en bleven erin geloven. Toen we op 2-2 kwamen probeerden wij het niet meer weg te geven. Want aan een punt hadden wij genoeg.”

De spits omschrijft zijn winnende treffer. “Er waren nog een paar minuten te spelen toen we doorkwamen over de rechterkant, Melvin kreeg een diepe bal en legde hem perfect klaar, ik dook op in de zestien en schoot hem hard in de verre hoek buiten het bereik van de keeper. Echt een heel goed gevoel om tegen een eersteklasser de winnende te maken in de laatste paar minuten! Het is een mooie teamprestatie en wij hebben veel zin in dit nieuwe bekeravontuur!”

Volgende week start SV Nieuwkoop de competitie met een uitduel tegen Argon. Aftrap in Mijdrecht is om 14:30 uur.