Strijdlustig Sportief komt net tekort tegen effectief Moordrecht

Woerdense Verlaat | Sportief heeft de thuiswedstrijd tegen Moordrecht nipt verloren. De groen-witte formatie van coach Jan Wouters knokte voor wat het waard was, maar kwam helaas net tekort.

Sportief begon slordig aan het duel. Simpele passes over een paar meter kwamen niet aan en Moordrecht wist de ploeg veelal de bal afhandig te maken. Na zes minuten kwamen de bezokers al op voorsprong. Florian Nieuwkoop probeerde een lange bal weg te werken maar raakte het leer compleet verkeerd waardoor hij de bal in de verre hoek achter eigen goalie Ramon Alblas deponeerde, 0-1. Vijf minuten later leek Moordrecht op 0-2 te komen, na wederom geklungel van Nieuwkoop. Een te korte terugspeelbal van de vleugelverdediger leverde een één tegen één-situatie op tussen de spits van de bezoekers en Alblas, maar de aanvaller wist de fout niet af te straffen. Nog binnen het kwartier werd door Moordrecht ook nog het aluminium geraakt.
Sportief leek inmiddels wakker te zijn geschud en wist Moordrecht verder van de goal af te houden en voetbalde het de eerste goed kans bij elkaar. Een prachtig aangesneden voorzet van Quinten Langelaan kwam op het hoofd van Jorg van der Laan – die andermaal door Wouters in de spits was opgesteld – maar zijn inzet werd schitterend door de doelman van Moordrecht gekeerd. De thuisploeg bleef het proberen, maar na balverlies voorin was het Moordrecht dat binnen twee passes de spits in stelling wist te bregen, die ditmaal wel het leer langs Alblas wist te krijgen, 0-2. In de slotseconde van de eerste helft was Van der Laan nog dicht bij de aansluitingstreffer, maar zijn omhaal werd wederom schitterend gekeerd.

“We beginnen niet goed, maar na het eerste kwartier kregen we meer grip”

Tosca Wens was tevreden met de geboden inzet

Na rust kwam Sven van Oudenallen in het veld voor de ongelukkige Nieuwkoop en probeerde Sportief doormiddel van de lange bal voor meer gevaar te zorgen. Dir resulteerde niet direct in een ommekeer, de eerste kans viel namelijk pas twintig minuten na de thee. Een aanval over vele schijven kwam bij Michael Vijfhuizen terecht die een prachtige voorzet afleverde die Van der Laan leek binnen te koppen, maar de bal ging via een verdediger naast. Zeven minuten voor tijd kon Van der Laan wél juichen toen hij een schitterend aangesneden vrije trap van Vijfhuizen snoeihard binnenknikte. Sportief ging op zoek naar de gelijkmaker maar tot echt grote kansen kwam het niet meer waardoor de ploeg met lege handen achterbleef.

“We beginnen gewoon niet goed vandaag en komen ook nog ongelukkig op achterstand”, keek aanvoerder Tosca Wens terug op het duel. Na het eerste kwartier kregen we denk ik wat meer grip en zaten we er beter in. De gehele tweede helft geven we eigenlijk geen kans weg en hadden we er zelf wel een aantal. Helaas valt de aansluitingstreffer dan niet en toen ‘ie wel viel was er niet veel tijd meer. We kunnen elkaar niks verwijten. Qua inzet ben ik dik tevreden vandaag.”