Siveo, NSV’46 en Nieuwkoop beginnen met overwinning aan 0172SPORT-Cup

Nieuwkoop | De eerste wedstrijden van de 0172SPORT-Cup 2024 zitten erop. Op een regenachtige dinsdagavond was Siveo ’60 met 1-2 te sterk voor Sportief, won NSV’46 met dezelfde cijfers van Zevenhoven, en moest Nicolaas Boys het onderspit delven bij Nieuwkoop (2-0).

Om 19:00 uur openden Sportief en Siveo ’60 de vijfde editie van de 0172SPORT-Cup. Na een voorzichtig begin namen de bezoekers langzamerhand de overhand en dit resulteerde in een verdiende 0-1 voorsprong. Stan van den Hoeven was het eindstation na een mooi opgezette aanval over de linkerflank. In de tweede helft nam Sportief het heft in handen en via een benutte strafschop van aanvoerder Tosca Wens kwam het langszij. Niet veel later mocht Wens opnieuw vanaf elf meter aanleggen, ditmaal was de inzet een prooi voor doelman Sem Visser. Net toen iedereen zich leek neer te leggen bij een gelijkspel was het Erik Verlaan die in de slotminuut vanuit een scrimmage voor de 1-2 zorgde.

In Noorden namen competitiegenoten NSV’46 en Zevenhoven het tegen elkaar op. Al vroeg in de wedstrijd was het Tijs Schouten, overgekomen vanuit de JO19, die voor de 1-0 zorgde. Menno de Jong was daarna dichtbij een verdubbeling van de score, maar zag zijn poging op de paal belanden. Een harde onweersknal zorgde voor een onderbreking van een kwartier en dat kwam Zevenhoven goed uit. Het kwam daarna feller en scherper uit de kleedkamer. Mede door de risicovolle opbouw van NSV’46 kreeg het een aantal kansen, gescoord werd er voor de rust niet meer. Na de warme thee werd er aan beide kanten veel gewisseld. Een prachtig afstandsschot van Damon Boon, na wederom Noordens geklungel in de achterste linie, betekende de gelijkmaker en niet veel later kreeg hij de mogelijkheid om vanaf elf meter de Zevenhovenaren op een 1-2 voorsprong te zetten. Berry Mastwijk maakte zijn eigen overtreding goed door de inzet van Boon te keren. Twee minuten later lag hij er aan de andere kant wel in. Assistent-scheidsrechter Rick Augustin moest aan scheidsrechter Tijmen Kuipers bekennen dat de inzet bij een corner de doellijn had gepasseerd. In het laatste kwartier bleven kansen uit en zodoende ging NSV’46 met de overwinning aan de haal.

In Nieuwkoop was het verschil in kwaliteit zichtbaar tussen de thuisspelende tweedeklasser en de bezoekende buurman uit de vierde klasse. Toch boden de Nieuwveners prima tegenstand en werden, zoals de eindstand van 2-0 al doet vermoeden, zeker niet weggespeeld door Nieuwkoop. Al snel was het raak, een ongelukkig eigen doelpunt zorgde ervoor dat de ploeg van trainer Arjan van der Laan vroeg op voorsprong kwam. Het bleek niet de opmaat voor een ruime overwinning zoals later zou blijken. Nicolaas Boys knokte voor elke meter, zakte weliswaar wat ver terug maar hield de linies kort en Nieuwkoop wist maar sporadisch een opening te vinden. En mocht dit het geval zijn stond daar altijd nog de sterk keepende Jimmy Bodt. De sluitpost, overgekomen van Amstelveen Heemraad, is een absolute versterking voor de ploeg van trainer Rene Ras. Na een half uur spelen had Bodt het geluk aan zijn zijde toen nieuwkomer Tjerk Huis de paal raakte. Ook de van Argon overgekomen middenvelder maakte een sterke indruk. Nicolaas Boys kreeg in de eerste helft slechts één kans, misschien wel de grootse. Helaas voor Matthijs Egberts werd zijn kopbal van de lijn gehaald.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. Nieuwkoop viel veelvuldig aan maar mist, zoals het zich laat aanzien, ook dit seizoen een echte afmaker. De van ARC overgekomen Thijs Spanjer zorgt zeker voor meer kwaliteit voorin maar is een echte buitenspeler. Wel één die kan scoren overigens want het was diezelfde Spanjer die een kwartier na de thee de 2-0 voor zijn rekening nam. Richard Voorend had de 3-0 nog op zijn slof maar schoot het aangeboden presentje van Boy Vork via de lat over het doel.

Donderdag gaat de 0172SPORT-Cup verder met de ‘kermiswedstrijd’ tussen Altior en TAVV. Zaterdag staat de finaledag bij Nicolaas Boys op het programma, het speelschema hiervan is als volgt:

Speelschema finaledag (zaterdag 24 augustus bij Nicolaas Boys)
10.30 – 11.15 uur: Nicolaas Boys – NSV’46 (poule A, veld 1, scheidsrechter Maurits)
10.30 – 11.15 uur: Nieuwkoop – Zevenhoven (poule A, veld 2, scheidsrechter Verduijn)
11.20 – 12.05 uur: Altior – Siveo (poule B, veld 1, scheidsrechter Augustin)
11.20 – 12.05 uur: TAVV – Sportief (poule B, veld 2, scheidsrechter Hendriks)
12.05 uur: Lunch poule A
12.10 – 12.55 uur: Nicolaas Boys – Zevenhoven (poule A, veld 1, scheidsrechter Maurits)
12.10 – 12.55 uur: Nieuwkoop – NSV’46 (poule A, veld 2, scheidsrechter Verduijn)
12.55 uur: Lunch poule B
13.00 – 13.45 uur: TAVV – Siveo (poule B, veld 1, scheidsrechter Augustin)
13.00 – 13.45 uur: Altior – Sportief (poule B, veld 2, scheidsrechter Hendriks)
14.30 – 15.00 uur: Finale (winnaar poule A – winnaar poule B, veld 1, scheidsrechter Verduijn)

Direct na de finale is de prijsuitreiking, daarna zal Dj Menzoo de afterparty starten en kan het feest beginnen.

Door: Erik Luijben en Ruud Bos
Foto’s: Erik Luijben, Luuk Valentijn en Ruud Bos