Regioteams stevenen op groepswinst af

Regio | Met de laatste bekerwedstrijd in aantocht hebben TAVV en Altior plaatsing voor de volgende ronde zelf in de hand. NSV’46 gaat het hoogstwaarschijnlijk op doelsaldo uitvechten met Woerden. Voor Zevenhoven kan het alleen op papier nog mis gaan. Sportief is na twee nederlagen uitgeschakeld.

TAVV maatje te groot voor Den Bommel
TAVV-trainer Ludo Pistorius kende met zijn ploeg een makkelijke middag. “Deze tegenstander, was met alle respect, een maatje te klein voor ons. Al binnen de minuut kwamen we voor en dit konden we nog voor de rust uitbouwen naar een veilige marge van 3-0. We spelen niet wekelijks op de helft van de tegenstander en je ziet dan ook dat we moeite hebben de vele kansen om te zetten in nog meer goals. Op het eerste kwartier na rust na vind ik wel dat we allemaal in de discipline hebben gespeeld. Dit is prettig, maar we moeten elkaar geen schouderklopjes gaan geven. We hebben ons een goede uitgangspositie gegeven voor de poulewinst en plaatsing voor de knock-out fase. Dat was het doel. Tevens is het mooi dat we zonder vaste krachten als Nick Straver (vakantie), Kevin van Wijk (werk), Rodney Pater (studie), Rick Zweers (blessure) en Zine-Edine el Mariami (afwezig) gewoon goed overeind blijven. Zaterdag voldoet een overwinning en wellicht ook een gelijkspel, dat hangt dan af van de andere wedstrijd, voor de volgende ronde. Daarna gaan we ons richten op ESTO, wat op 21 september op bezoek komt.” De doelpunten werden gemaakt door Mike Keijzer (2x), Eric van der Hout en Leon de Lange.

Altior heeft weinig moeite met Sportief
De wedstrijd tegen Sportief betekende ook een weerzien met ex-Altior trainer Jan Wouters. Met name voor rust kreeg Altior veel doelrijpe kansen, waarvan er slechts twee werden benut. Ook in de tweede helft was Altior oppermachtig. Na afloop stond de stand van 5-0 op het scorebord en aangezien RVC ’33 gelijk speelde tegen MMO is een overwinning op deze opponent voldoende om de poule als winnaar af te sluiten.

NSV’46 maakt handvol treffers tegen Alphen
NSV’46 speelde tegen Alphen een zeer behoorlijke wedstrijd. Met name de eerste helft bepaalde de thuisploeg het tempo en waren zij de bovenliggende partij. Het was dan ook niet verwonderlijk dat men al snel de voorsprong nam. Na een afgeslagen corner die door Cas van der Hoorn opnieuw werd ingebracht zette Pim Koster de Noordense formatie op een 1-0 voorsprong. Florencio Faneyte tikte een lage voorzet van Yasssine El Mariami binnen en zorgde zo voor de verdubbeling van de score. Pim Koster zorgde vervolgens na een vlotlopende aanval voor de 3-0. Balverlies vlak voor de thee zorgde ervoor dat Alphen ook nog tot scoren kwam en men met 3-1 ging rusten.
Na rust kopte Tommie Koster, die al de gehele voorbereiding laat zien een talentvolle belofte te zijn, de 4-1 tegen de touwen. Vanuit een mooi genomen vrije trap verkleinde Alphen de marge weer tot twee. Het slotakkoord was echter voor de ploeg van Dennis Tijssen want de ingevallen Robin van Koert bepaalde de eindstand op 5-2.

Zevenhoven legt VEP in tweede helft over de knie
Ook de tweede poulewedstrijd hebben de mannen van trainer Danny ter Hoeve winnend weten af te sluiten. In Woerden werd VEP, na een sterke tweede helft, met 0-3 verslagen. Robin van Mever opende de score nadat hij de bal, na veel mistasten achterin bij de thuisploeg, vanuit een corner in het doel wist te werken. Uit een prachtige aanval over veel schijven volgde de 0-2 nadat Robert Mooren deze knap wist af te ronden. De 0-3 kwam van de voet van spits Jim Noordermeer. Volgende week gaat Zevenhoven op bezoek bij Kamerik voor de derde poulewedstrijd maar heeft zich nu al geplaatst voor de volgende ronde.

Bronnen: Ludo Pistorius, Ruud Bos en Luuk Valentijn
Archieffoto: Gerard Haak