Nieuwkoop opent competitie met gelijkspel tegen Argon

Mijdrecht | SV Nieuwkoop heeft de competitie geopend met een knap 2-2 gelijkspel op bezoek bij Argon. De ploeg van Arjan van der Laan knokte zich in de slotfase met een man minder naast de ploeg uit Mijdrecht.

De eerste mogelijkheid van het duel kon worden genoteerd door Thijs Spanjer. De van ARC overgekomen aanvaller zag na een kwartier voetballen zijn schot gekraakt worden door een Argon-verdediger. Aan de andere kant van het veld werd de thuisploeg ook direct gevaarlijk, maar kon er goed worden verdedigd. Later moest doelman Sem van Wijngaarden ook handelend optreden, toen hij goed redding bracht op een kopbal.

Na een half uur spelen in Mijdrecht was het opnieuw Spanjer die een mogelijkheid kreeg. Ditmaal schoot de aanvaller naast, maar vijf minuten daarna schoot hij alsnog raak. Een voorzet van Robin Voorend werd niet goed verwerkt door de doelman, waarna Spanjer de bal binnen wist te prikken voor de 0-1.

Na zeven minuten spelen in de tweede helft kreeg Argon een strafschop. De scheidsrechter floot in eerste instantie niet, maar na hevige protesten wees de leidsman alsnog naar de stip. De thuisploeg benutte deze mogelijkheid, waardoor de 1-1 op het scorebord kwam te staan. De thuisploeg was goed uit de kleedkamer gekomen en maakte het de ploeg van Arjan van der Laan lastig in deze fase. Een vrije trap en een schietkans van dichtbij werden overleefd, maar uiteindelijk was daar toch de voorsprong voor Argon. Na een goede dieptepass kon de 2-1 worden aangetekend.

De blauwhemden bleven kansen krijgen, maar ook die in het oranje bleven het proberen. Via Voorend en Dave Verhage waren er twee goede mogelijkheden, maar het doel werd niet getroffen. Een kwartier voor tijd kwamen de oranjehemden met tien man te staan, toen invaller Quinten de Jong met rood naar de kant werd gestuurd toen hij een doorgebroken speler neerhaalde.

“Ik had het idee dat zij van slag raakten toen wij met een man minder kwamen te staan”

Boy Vork redde met een rake kopbal een punt voor Nieuwkoop

Juist met tien man kwam Nieuwkoop weer wat beter in het duel en kreeg het zowaar mogelijkheden op de gelijkmaker. De beste kans was voor Auke Westerduin. De invaller mocht acht minuten voor tijd namelijk een strafschop nemen, maar zag de keeper redding brengen. Een minuut later was het alsnog raak, toen Boy Vork een vrije trap achter de Argon-doelman wist te koppen en zo een punt redde voor zijn ploeg.

“Ik vond ons aan het begin zoekende tegen hun formatie”, zegt doelpuntenmaker Boy Vork na afloop. “Ondanks dat we zoekende waren zijn we niet echt in de problemen gekomen. Als je de tweede helft met 2-1 achter komt en met tien man komt te staan dan teken je voor een 2-2. En toch had ik het idee dat zij toch wel een beetje van slag waren toen wij met een man minder kwamen te staan.”