Nicolaas Boys wint seizoensopening van Sporting Leiden

Nieuwveen | Op een prachtige dag vond de eerste competitiewedstrijd van het seizoen plaats, waarin Nicolaas Boys het thuis opnam tegen het altijd lastige Sporting Leiden. Ondanks het gemis van Joey van den Haak, die vanwege een enkelblessure de gehele voorbereiding al aan de kant staat, begon Nicolaas Boys sterk aan de wedstrijd.

In de eerste minuten tastten beide ploegen elkaar af. Sporting Leiden zette hoog druk, waardoor Nicolaas Boys gedwongen werd de bal vooral in de verdediging rond te laten gaan. Met diepe passes richting de aanval wist de thuisploeg echter af en toe gevaar te stichten. Zo werd een schot van Fabio dos Santos geblokt, en kort daarna kreeg Sven Hoogervorst een kans om de 1-0 te maken toen een Leidse verdediger de bal liet lopen. Helaas schoot hij net naast. Ook Jordy van Eijk was gevaarlijk, maar zijn voorzet ging langs de verkeerde kant van de paal.

Nicolaas Boys bleef druk zetten en dat harde werken werd beloond. Een prachtige pass van Matthijs Egberts bereikte de vrijstaande Mike van der Aar, die met een laag schot langs de grond Sporting-keeper Ouwerkerk kansloos liet: 1-0. Sporting Leiden protesteerde voor buitenspel, maar scheidsrechter Maurits uit Ter Aar keurde de treffer goed.

Nog geen twee minuten later werd het 2-0 voor Nicolaas Boys. Een mooie aanval over de rechterkant eindigde met een voorzet van Jordy van Eijk. Hoewel Sven Hoogervorst de bal half miste, stond Van der Aar vrij en schoot beheerst zijn tweede van de middag binnen.

In de eerste helft had Sporting Leiden weinig in te brengen en beperkte zich vooral tot verdedigen, waarbij soms hard werd ingegrepen. Een stevige overtreding op Mike van der Aar werd bestraft met een gele kaart, al vonden velen dat een rode kaart op zijn plaats was geweest. Toch wist Sporting Leiden vlak voor rust nog onverwachts terug te komen in de wedstrijd. Marijn Goossens haalde vanaf links verwoestend uit en liet Nicolaas Boys-keeper Hardsteen kansloos: 2-1.

Na rust ging Nicolaas Boys door waar het gebleven was: de aanval zoeken. In de 55e minuut werd Peter Burgmeijer bij een voorzet van achteren neergelegd, waardoor scheidsrechter Maurits niets anders kon dan een strafschop toekennen. Aanvoerder Luke van Veen nam zijn verantwoordelijkheid en schoot Nicolaas Boys overtuigend naar een 3-1 voorsprong.

”De eerste 60 minuten was denk redelijk vanaf onze kant”

Matthijs Egberts | Verdediger Nicolaas Boys

Sporting Leiden gaf in de tweede helft wat meer tegenstand en wist in de zeventigste minuut, opnieuw uit het niets, de 3-2 te maken. Wederom was het Goossens die trefzeker was. Kort daarna moest aanvoerder Van Veen licht geblesseerd het veld verlaten, waardoor de wedstrijd spannend bleef. Nicolaas Boys zocht naar de beslissende 4-2, terwijl Sporting Leiden loerde op de counter.

In blessuretijd was invaller Per Burmanje dicht bij de 4-2, maar zijn schot ging net naast, oog in oog met de keeper. Diep in de extra tijd ontstond er langs de zijlijn een opstootje, waarbij scheidsrechter Maurits nog drie keer geel trok: één keer voor Jordy van Eijk wegens duwen, en twee keer voor Sporting Leiden. De Leidse speler Fielemon ontving zelfs rood voor een slaande beweging richting de scheidsrechter.

Kort daarna floot scheidsrechter Maurits voor het einde van de wedstrijd, waarmee Nicolaas Boys een mooie competitiestart beleefde met een 3-2 overwinning en drie punten in de tas.

Na afloop gaf Matthijs Egberts zijn visie op de wedstrijd: “Dit was een prima overwinning. De eerste zestig minuten was denk ik redelijk qua spel vanuit onze kant en komen we snel met 2-0 voor. Toen viel uit het niks de 2-1 na een mooie goal van hun. De tweede helft starten we weer goed en komen we op 3-1. Alleen daarna laten we het een beetje lopen en wordt het nog 3-2. Het is niet echt meer spannend geworden, enkel wat fel.”

Nicolaas Boys speelt volgende week de derby uit tegen Zevenhoven.