Nicolaas Boys veel te sterk voor Kickers ’69

Leimuiden | Zaterdagmiddag speelde Nicolaas Boys zijn laatste bekerwedstrijd van de poulefase in Leimuiden tegen vijfdeklasser Kickers’69. Vanaf het begin maakte Nicolaas Boys duidelijk dat er voor de thuisploeg weinig te halen viel.

Na enkele kansen voor Jordy van Eijk, Tim Hoogervorst en Per Burmanje viel in de 18e minuut de verdiende 0-1. Het was een aanval uit het boekje via Mike van der Aar en Sven Hoogervorst, wiens voorzet keurig werd afgemaakt door Burmanje. Vijf minuten later volgde de 0-2, nadat Burmanje met een perfecte assist Jordy van Eijk op rechts vond. Met een verdediger in zijn rug bleef Van Eijk koel en rondde hij beheerst af.

Vlak voor rust voegde Nicolaas Boys nog een derde treffer toe. Van der Aar kwam alleen op de keeper af, maar zijn schot werd gestopt. In de rebound was Rocco Uyttewaal er als de kippen bij om de 0-3 binnen te tikken.

In de tweede helft speelde Nicolaas Boys de wedstrijd gedisciplineerd uit en bleef het de bovenliggende partij. Sven Hoogervorst vergrootte de voorsprong naar 0-4, en vlak voor het eindsignaal zorgde een ongelukkig moment van een verdediger van Kickers’69 voor de 0-5, toen hij de bal over zijn eigen keeper heen lobde.

Met deze eenvoudige overwinning plaatste Nicolaas Boys zich overtuigend voor de volgende ronde van de beker, die eind oktober gespeeld zal worden. De voorbereiding voor het seizoen 2024-2025 zit er nu op en aanstaande zaterdag begint het echte werk: de start van de competitie met een thuiswedstrijd tegen het altijd lastige Sporting Leiden.

Jimmy Bodt; Jordy van Eijk, Luke van Veen ©, Matthijs Egberts, Renzo Wijfjes (73. Tymon van Dijk); Rocco Uyttewaal, Fabio dos Santos, Sven Hoogervorst, Tim Hoogervorst (46. Rowan Sassen); Mike van der Aar, Per Burmanje (60. Ainsley van der List)

Bron: Jan van der Geest
Foto’s: Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s)