Nicolaas Boys speelt eerste bekerwedstrijd gelijk tegen Siveo

Zegveld | Het officiële seizoen 2024-2025 begon voor Nicolaas Boys met een uitwedstrijd tegen Siveo ’60 in Zegveld. Nicolaas Boys heeft dit seizoen enkele wijzigingen doorgevoerd. Zo is doelman Jimmy Bodt overgekomen van Amstelveen Heemraad en zal hij de strijd aangaan met Xander Hardsteen voor een plek onder de lat. Helaas hebben Rik Verkerk en Ravi Pijper ervoor gekozen om dit seizoen in een lager elftal te spelen.

Aan de andere kant hebben enkele talentvolle spelers uit de jeugd en het tweede elftal zich bij de selectie gevoegd, wat hen de kans biedt zich te bewijzen onder leiding van trainer René Ras.

In de bekerwedstrijd tegen Siveo ’60 begon Nicolaas Boys sterk. Het team zette Siveo ’60 in het eerste kwartier flink onder druk en dwong hen terug op eigen helft. Ondanks het overwicht wist Nicolaas Boys niet tot grote kansen te komen. Naarmate de wedstrijd vorderde, kwam Siveo ’60 beter in hun spel en ontstond er een boeiend duel dat zich voornamelijk op het middenveld afspeelde.

De eerste helft kende twee hoogtepunten. In de 22e minuut opende Mike van der Aar de score met een schitterend afstandsschot van 20 meter dat in de kruising verdween en Nicolaas Boys op een 0-1 voorsprong zette. Elf minuten later was Siveo ’60 dicht bij de gelijkmaker, maar doelman Bodt redde Nicolaas Boys met een katachtige reflex door de bal uit de benedenhoek te duiken.

Na rust kwam Nicolaas Boys opnieuw fel uit de startblokken. Sven Hoogervorst kreeg een uitgelezen kans om de voorsprong te verdubbelen, maar zijn schot bij de tweede paal ging helaas aan de verkeerde kant van de paal voorbij. In de 55e minuut gaf Hoogervorst een prachtige pass in het strafschopgebied op de vrijstaande Mike van der Aar. Zijn geplaatste schot leek de 0-2 te betekenen, maar de bal kaatste via de binnenkant van de paal het veld weer in.

Het leek erop dat Nicolaas Boys de wedstrijd met een 0-1 overwinning zou afsluiten, maar in de slotminuten wist Siveo ’60 alsnog de gelijkmaker te scoren met een prachtig afstandsschot dat via de onderkant van de lat in het doel belandde. Kort daarna floot de uitstekende scheidsrechter Ozkal uit Rotterdam voor het einde van de wedstrijd.

Nicolaas Boys kende vandaag vijf officiële debutanten: Jimmy Bodt, Stefan Vianen, Bart Pieterse, Cas van Veen en Kees Ouwersloot.

Volgende week zaterdag, 7 september, speelt Nicolaas Boys op de jubileumdag thuis tegen Rohda’76 uit Bodegraven in hun tweede bekerwedstrijd. Iedereen is van harte welkom om het team te komen aanmoedigen.

Jimmy Bodt; Jordy van Eijk, Luke van Veen ©, Matthijs Egberts, Renzo Wijfjes (46. Stefan Vianen); Rocco Uijttewaal (67. Cas van Veen), Peter Burgmeijer (88. Kees Ouwersloot), Sven Hoogervorst, Tim Hoogervorst; Mike van der Aar (58. Bart Pieterse), Fabio dos Santos (80. Ainsley van der List)

Bron: Jan van der Geest
Foto’s: Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s)