Nicolaas Boys loopt tegen een zeperd aan bij Roodenburg

Nieuwveen | Op papier leek het een eenvoudige opgave voor Nicolaas Boys. Met negen punten uit drie wedstrijden stonden zij comfortabel op de derde plaats, terwijl Roodenburg, met nul punten uit evenzoveel wedstrijden, de laatste plaats bezette. Maar de wedstrijd in Leiden verliep heel anders dan verwacht. In de blessuretijd leed Nicolaas Boys de eerste nederlaag van het seizoen: 0-1.

Ondanks de aanhoudende personele problemen begon Nicolaas Boys vol goede moed aan de wedstrijd. In de eerste tien minuten creëerde de ploeg een paar kleine kansen via Fabio dos Santos en Luke van Veen. Het spel van beide kanten was echter slordig, met veel balverlies en foute passes. Gaandeweg nam Roodenburg het initiatief over en dat leidde tot een reeks gevaarlijke momenten voor de thuisploeg.

In de 23e minuut moest keeper Jimmy Bodt zich volledig uitstrekken om een schot van Roodenburg-spits Annas Er-Rabt naast te tikken. Kort daarna redde Bodt opnieuw door een afstandsschot net over de lat te werken. Uit de daaropvolgende corner schoot Roodenburg nogmaals op doel, maar dit keer belandde de bal op de bovenkant van de lat.

Na deze stormachtige fase van Roodenburg kwam Nicolaas Boys er af en toe gevaarlijk uit. Zo werd Mike van der Aar diep gestuurd en kwam hij in botsing met de Roodenburg-keeper. Gelukkig konden beide spelers na een korte onderbreking verder spelen. De beste kans voor Nicolaas Boys kwam vlak voor rust, toen Luke van Veen een strakke voorzet gaf die door de Roodenburg-keeper ternauwernood over de lat werd getikt.

De rommelige wedstrijdopbouw bleef ook in de tweede helft zichtbaar, vooral aan de kant van Nicolaas Boys. Foute passes en miscommunicaties zorgden ervoor dat de ploeg moeilijk in hun spel kwam. Toch had de ploeg in de 53e minuut bijna succes. Dos Santos werd diep gestuurd, maar zijn schot belandde op de paal.

“We waren aan de bal gewoon niet goed genoeg om de wedstrijd over de streep te trekken, en dan mag je hem in ieder geval niet verliezen”

Fabio dos Santos | Aanvaller Nicolaas Boys

Even later moest Roodenburg verder met tien man na een rode kaart, maar dit was nauwelijks te merken in het spelbeeld. Roodenburg zakte nog verder in en wachtte geduldig op mogelijkheden om te counteren, terwijl Nicolaas Boys worstelde om door de verdedigende muur heen te breken.

In de zeventigste minuut leek Nicolaas Boys dan toch op voorsprong te komen via een scrimmage voor het doel. Peter Burgmeijer tikte de bal binnen, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. De grensrechter van Roodenburg vlagde de hele wedstrijd door regelmatig voor buitenspel, tot frustratie van Nicolaas Boys.

Ondanks het numerieke overwicht wist Nicolaas Boys geen vuist te maken. Ze kregen nog twee goede kansen: Sven Hoogervorst schoot op de keeper en een schot van Dos Santos werd via een verdediger naast getikt. Keeper Jimmy Bodt bleef aan de kant van Nicolaas Boys uitblinken en hield zijn ploeg met meerdere katachtige reddingen op de been, waaronder een cruciale redding in de 97e minuut.

De scheidsrechter had vijf minuten blessuretijd aangegeven, maar Roodenburg kreeg nog een corner in de 97e minuut. Uit die corner wist Roodenburg verrassend de 1-0 te maken. Direct daarna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd, tot ongeloof en teleurstelling van Nicolaas Boys. Met deze onverwachte nederlaag verlieten de Boys het veld in mineur.

Dos Santos sprak na afloop van een onnodige nederlaag. “We waren aan de bal gewoon niet goed genoeg om de wedstrijd over de streep te trekken, en dan mag je hem in ieder geval niet verliezen. Zeker niet tegen tien man. Dat dit dan in de laatste seconde van de wedstrijd toch gebeurt, maakt het nog zuurder.” De focus bij de Nieuwveners moet nu snel worden verlegd naar de volgende wedstrijd, thuis tegen Lugdunum uit Leiden.