Nicolaas Boys geeft jubileumdag kleur met overwinning op Rohda ’76

Nieuwveen | Op zaterdag 7 september vierde Nicolaas Boys het 90-jarig jubileum met een feestelijke dag vol activiteiten. Voor de jeugd waren er allerlei festiviteiten, een uitgebreide barbecue en live muziek. Daarnaast speelde het eerste elftal hun tweede bekerwedstrijd tegen Rohda’76 uit Bodegraven, wat de dag sportief compleet maakte.

Nicolaas Boys begon de wedstrijd afwachtend en liet Rohda ’76 in de openingsfase het spel maken. Naarmate de wedstrijd vorderde, kwamen de Boys echter steeds beter in hun ritme. In de eerste helft waren de kansen schaars. Fabio dos Santos zag zijn poging net naast het doel verdwijnen en een afstandsschot van Sven Hoogervorst ging eveneens naast.

De grootste kans van de eerste helft kwam na 18 minuten. Een korte corner van Hoogervorst belandde bij Dos Santos, die vanaf de rand van het zestienmetergebied uithaalde. De doelman van Rohda’76, Spannemaker, wist met een katachtige redding de bal over het doel te tikken. Even later kreeg Rohda’76 ook een mogelijkheid, maar spits Wessel Sterk kopte over het doel van Nicolaas Boys.

De tweede helft begon voortvarend voor de thuisploeg. Na slechts enkele minuten spelen viel de 1-0. Middenvelder Tim Hoogervorst ontving de bal aan de rand van het strafschopgebied en schoot op doel. De bal werd nog licht aangeraakt door een verdediger van Rohda’76, waardoor deze langzaam en onhoudbaar langs de kansloze doelman rolde. Nicolaas Boys nam daarmee verdiend de leiding.

Enkele minuten later was Mike van der Aar dicht bij de 2-0, maar zijn kopbal ging net naast het doel. Nicolaas Boys bleef de druk opvoeren, maar het gemis van spits Fitz MacLean, die vanwege drukke werkzaamheden in een lager elftal speelt, was merkbaar. Toch kreeg ook Rohda ’76 nog een goede kans. Een prachtige kopbal van spits Wessel Sterk belandde op de lat, tot opluchting van doelman Xander Hardsteen.

Nicolaas Boys kwam nog dicht bij een tweede treffer via invaller Per Burmanje, maar zijn schot bij de tweede paal werd knap gekeerd door keeper Spannemaker. Uiteindelijk bleef het bij een verdiende 1-0 overwinning voor Nicolaas Boys, waarna het grote jubileumfeest in Nieuwveen kon losbarsten.

Volgende week speelt Nicolaas Boys uit tegen Kickers’69 in Leimuiden. Bij een overwinning is de kans groot dat het team zich plaatst voor de volgende ronde van de beker.

Xander Hardsteen, Peter Burgmeijer, Rowan Sassen (Renzo Wijfjes), Luke van Veen ©, Mike van der Aar, Matthijs Egberts, Fabio dos Santos (Per Burmanje), Sven Hoogervorst, Tim Hoogervorst, Stefan Vianen (Jordy van Eijk), Rocco Uyttewaal

Bron: Jan van der Geest
Foto’s: Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s)

Arjan van der Laan: “Ik vind het mooi om met deze grote talentvolle groep aan de slag te gaan”