Nicolaas Boys boekt zwaarbevochten overwinning op SEV

Nieuwveen | Nicolaas Boys blijft in een goede vorm verkeren. Na eerdere overwinningen op Sporting Leiden en buurman Zevenhoven, wist de ploeg ook vanmiddag haar derde competitieoverwinning te boeken door SEV uit Leidschendam met 2-1 te verslaan.

Trainer René Ras stond voor een uitdaging om een volwaardig team samen te stellen, aangezien de club te kampen heeft met een flinke blessuregolf. Onder andere Joey van der Haak, Rocco Uyttewaal, Tim Hoogervorst, Rowan Sassen, Jordy van Eijk, Per Burmanje, Milan Hoogervorst, Joël Verlaan en Jari Wijfjes waren allen afwezig. Bovendien was de nieuwe doelman, Jimmy Bodt, een weekend weg. Met het terughalen van Rik Verkerk en Ravi Pijper uit Nicolaas Boys 4, en veel jeugdspelers op de bank, begon Nicolaas Boys desalniettemin voortvarend aan de wedstrijd.

Vanaf het begin werd SEV teruggedrongen op de eigen helft en creëerde Nicolaas Boys een aantal kleine kansen via Rik Verkerk en Sven Hoogervorst. In de veertiende minuut werd het harde werken beloond. Een voorzet van Mike van der Aar vanaf de rechterkant belandde in het vijfmetergebied, waar Ainsley van der List verrassend opdook en de bal licht schampte, waardoor deze in de verre hoek rolde: 1-0.

Na deze openingsgoal werd het spel wat rommeliger met veel balverlies aan beide kanten, waardoor SEV langzaam meer grip kreeg op de wedstrijd. De nummer 11 van SEV, Rashid Haynes, bleek een ware plaag voor de verdediging van Nicolaas Boys. Zo draaide hij buiten het zestienmetergebied snel weg en loste een schot dat knap werd gestopt door keeper Hardsteen. Vlak voor rust kreeg SEV nog twee grote kansen om de gelijkmaker te scoren. Eerst werd een afstandsschot van de lijn gehaald door Peter Burgmeijer en even later raakte SEV-speler Daouadi met een halve omhaal de binnenkant van de paal.

“Voetballend was het niet onze beste wedstrijd, maar het vechten voor elke bal en het samen verdedigen is wat Nicolaas Boys gisteren de drie punten heeft opgeleverd.”

Jordy van Eijk | Verdediger Nicolaas Boys

Na de rust leek de wedstrijd meer in balans, waarbij SEV het initiatief nam en Nicolaas Boys loerde op de counter. SEV kreeg veel corners en door hun lengte in het team leverde dit telkens gevaar op. Tien minuten na rust kopte SEV-speler Jasper de Koning de bal tegen de onderkant van de lat, maar Nicolaas Boys ontsnapte aan een tegengoal.

Toch was het Nicolaas Boys dat verrassend op 2-0 kwam, uit een snelle counter. Sven Hoogervorst stuurde Fabio dos Santos diep, die ondanks druk van een SEV-verdediger koel bleef en de bal onder keeper Mitchel Kessels doorschoot.

SEV bleef aandringen en Nicolaas Boys vocht om de voorsprong vast te houden. De behendige vleugelspeler Rashid Haynes was nog dicht bij de 2-1, maar zijn schot eindigde in het zijnet. Uiteindelijk viel de 2-1 alsnog, vlak voor tijd, toen een mooie aanval van SEV werd afgerond door Jasper de Koning.

Nicolaas Boys liet in de slotfase opnieuw zien over veerkracht te beschikken. In blessuretijd kreeg het team zelfs nog een penalty, toen Sven Hoogervorst zich door de verdediging van SEV slalomde en werd aangetikt in het strafschopgebied. Scheidsrechter Van Mastigt, die een prima wedstrijd floot, wees resoluut naar de stip. Aanvoerder Luke van Veen nam zijn verantwoordelijkheid, maar zijn strafschop werd knap gestopt door SEV-doelman Mitchel Kessels.

Na zes minuten blessuretijd floot de scheidsrechter af en behaalde Nicolaas Boys een zwaarbevochten overwinning. Een prachtige teamprestatie, gekenmerkt door strijdlust en inzet voor elke meter. Hoewel SEV zeker een punt had verdiend, hield Nicolaas Boys stand en blijft de ploeg in vorm in de 4e klasse A.

Jordy van Eijk, die ontbrak door een neusoperatie, sprak van een moeizame partij. “De eerste helft ging het redelijk gelijk op, zij hadden de bal en wij de betere kansen. Wij probeerden door het gemist van een viertal basisspelers vooral vanuit de counter te voetballen, toch maakten wij de 1-0 uit een goed uitgespeelde aanval. De tweede helft speelde voor 80% af op onze speelhelft, het was vooral tegenhouden. Na ik denk wel twintig corners en een paar ballen op de lat en paal hielden we toch de nul. Het geluk was aan onze zijde. SEV ging alles op alles zetten en dat zorgde voor veel ruimte in hun rug, door een overtalsituatie scoorde we een kwartier voor tijd de 2-0. Onverdiend moet ik zeggen, maar wel broodnodig! Na de 2-1 gingen ze alles of niet spelen, kregen nog een penalty via Luke van Veen. Maar doordat deze er niet in ging moesten we nog drie minuten alles tegenhouden wat op ons af kwam. Dat gaat ons echter redelijk af. Voetballend was het niet onze beste wedstrijd, maar het vechten voor elke bal en het samen verdedigen is wat Nicolaas Boys gisteren de drie punten heeft opgeleverd.”

Xander Hardsteen; Stefan Vianen, Rik Verkerk, Matthijs Egberts; Ainsley van der List (55. Ravi Pijper), Peter Burgmeijer, Luke van Veen ©, Sven Hoogervorst, Renzo Wijfjes; Fabio dos Santos, Mike van der Aar (90. Cas van Veen)

Door: Jan van der Geest & Erik Luijben
Foto’s: Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s)