Altior verzekert zich van nacompetitie na ruime overwinning op Zevenhoven

Langeraar | Makkelijk ging het zeker niet voor de mannen van Arjan van der Laan, in de eerste helft was Zevenhoven zelfs de bovenliggende partij. Pas nadat Luuk de Haan kort na rust de score opende gaven de bezoekers zich gewonnen en liep de score uiteindelijk op naar 4-0.

Zevenhoven had weer eens de beschikking over Marco Pellegrom en ‘spits’ Jordy Zwart en begon sterk aan de wedstrijd. Damon Boon kreeg na vijf minuten spelen de eerste kans van de wedstrijd nadat keeper Mike van Tol de bal tegen de schenen van de balvaste spits schoot, gelukkig voor Van Tol rolde de bal langs de voor hem goede kant van de paal.

Daarna was het wachten op kansen maar werd het publiek in de tussentijd vermaakt door de kolderieke beslissingen van scheidsrechter Van de Putte. De leidsman maakte er werkelijk een potje van door voor bijna geen enkele overtreding te fluiten. Eerst hadden beide partijen daar last van, daarna ging de voorkeur van de leidsman wel heel opzichtig naar Altior. Uiteraard tot woede van de Zevenhovenaren die overigens rijkelijk werden beloond voor hun slechte relatie met de man in het zwart. Liefst zeven gele kaarten en één rode kaart vielen de bezoekers ten deel, Altior ontving geen enkele kaart!

Daarnaast werd er ook nog gevoetbald en was Altior in minuut twintig dicht bij de openingstreffer maar Bram Hartveld schoot de bal alleen voor keeper Aartman hoog over. Vlak voor rust was er nog een kans voor Zevenhoven maar Damon Boon moest bijna vanaf de achterlijn de bal in het doel zien te krijgen en schoot uiteindelijk in het zijnet.

“Ja wij hadden natuurlijk ook wel een paar kaarten moeten krijgen, maar hij gaf ze gelukkig allemaal aan Zevenhoven”

Een lachende Joost Sassen (middenvelder Altior)

De tweede helft was nog niet koud begonnen of de 0-1 leek achter Mike van Tol te liggen. Maar gelukkig voor Altior belandde de poging van Boon op de binnenkant van de paal en was de rebound niet aan Jordy Zwart besteed. De thuisploeg kwam dus goed weg en had kort daarna helemaal reden om te juichen nadat Luuk de Haan de 1-0 maakte na een slim overstapje van Ed van der Weijden. Niet veel later werd de score verdubbeld nadat oud-Zevenhoven speler Tom van Vliet uit een corner de 2-0 wist binnen te schieten. De bezoekers gaven zich gewonnen en boden Altior daarna wel heel veel ruimte. Nadat Berry Peters de bal met de hand uit het doel had gestompt maakte Rick Keijzer dankbaar gebruik van de daaropvolgende strafschop, hij tekende de 3-0 aan. Scheidrechter Van de Putte vond het nodig om in de laatste minuten van het seizoen Peters hiervoor het veld uit te sturen. De leidsman bewees hiermee nog maar eens zijn gebrek aan inlevingsvermogen. De beste man van het veld, Ed van der Weijden, maakte uiteindelijk nog de 4-0. Door deze overwinning mag Altior dus gaan deelnemen aan de nacompetitie om uiteindelijk toch nog degradatie te ontlopen. De eerste klus wordt direct een zware, een uitwedstrijd bij het op de derde plaats (4e klasse A) geëindigde FC Oegstgeest.

Trainer Arjan van der Laan ziet de nacompetitie met vertrouwen tegemoet. “Het vertrouwen is er en iedereen is fit. Met name Tim Heijkoop komt er weer aan en Tom van der Weijden is na zijn schorsing weer beschikbaar. Wel jammer dat we uit spelen maar daar moeten we geen probleem van maken. Zelf ga ik morgen naar Curaçao tot volgende week dinsdag en in de tussentijd neemt Manfred van de Bosch het over, daarna maken we met elkaar het seizoen af.”