0172SPORT, Lugdunum-Altior

Altior blijft koploper na zwaarbevochten overwinning op Lugdunum

Leiden | Altior heeft ook zijn tweede wedstrijd van het seizoen weten te winnen. Op bezoek bij Lugdunum kreeg men uiteindelijk loon na werken nadat het tot tweemaal toe tegen een achterstand aankeek. Een rake kopbal van verdediger Stan Janssen zorgde ervoor dat Altior zonder puntverlies de ranglijst blijft aanvoeren.

De ploeg van Hein van Heek begon niet scherp aan het duel want balverlies binnen een aantal tellen had zomaar de 1-0 kunnen betekenen, maar de poging ging naast het doel van Rick de Vries. Hierna was het Altior dat het initiatief pakte en tot een aantal goede kansen kwam. De grootste was voor Luuk den Haan die alleen op Lugdunum-doelman Kevin Wassenaar afging maar de Leidse goalie zou het gehele duel een flinke sta in de weg blijken, zo ook in deze tweestrijd met Den Haan.

Eén van richting veranderd schot betekende in de twintigste minuut de voorsprong voor de thuisploeg. Nadat Wassenaar zich nog twee keer had onderscheiden zorgde Sam van der Meer, acht minuten voor rust, na een schitterende aanval met een bekeken schuiver voor de gelijkmaker.

Altior kwam de tweede helft wél scherp uit de kleedkamer en kreeg direct een grote kans op de voorsprong, maar weer was Wassenaar in een één tegen één duel de baas over Den Haan.
Altior stapelde kans op kans maar één uitval van de groenhemden betekende een half uur voor tijd een nieuwe achterstand. Toen niet veel later Lugdunum-middenvelder Leroy de Haas met een rode kaart van het veld werd gestuurd kon Altior met een numeriek overtal vol in de achtervolging.

“Uiteindelijk winnen we terecht, we kwamen twee keer op achterstand, maar dat waren ook de enige momenten van Lugdunum”

Tom van der Weijden zag zijn ploeg veel kansen nodig hebben

En daar slaagde men in. Aanvoerder Tom van der Weijden zorgde vanaf de strafschopstip voor de verdiende gelijkmaker en op aangeven van diezelfde Van der Weijden kopte Janssen de 2-3 tegen de touwen en kregen de bezoekers dus loon na werken. In de slotminuut was de thuisploeg vanuit een vrije trap nog dichtbij de gelijkmaker, maar Altior-doelman De Vries had een schitterende redding in huis en behoedde zijn manschappen voor onnodig puntverlies op De Kikkerploder.

Aanvoerder Tom van der Weijden was uiteraard zeer tevreden met het resultaat. ‘Uiteindelijk winnen we terecht. We komen twee keer op achterstand, maar dat waren dan ook de enige momenten van Lugdunum in deze wedstrijd. Wij hadden teveel kansen nodig om uiteindelijk driemaal te scoren. We hadden veel eerder op voorsprong moeten komen dan was het een stuk minder spannend geworden. Voor ons scheelde het wel dat er een speler van Ludunum besloot een schop uit te delen zonder dat de bal in de buurt was, de scheidsrechter zag het gelukkig en zo konden we de wedstrijd helemaal naar ons hand zetten. Al met al echt lekker dat we inmiddels zes punten hebben uit twee wedstrijden.’