Altior verslaat ook Stompwijk ’92 met ruime cijfers

Langeraar | Ook in de tweede thuiswedstrijd van het seizoen was het prijsschieten voor de ploeg van Hein van Heek. Na de 9-1 overwinning op Roodenburg in de eerste wedstijd was het nu Stompwijk ’92 wat er aan moest geloven. Met een duidelijk 4-1 overwinning blijft de ploeg van Hein van Heek koploper in 4A, gevolgd door de opponent van volgende week, SJZ.

Was het een sterk begin van de thuisploeg of een belabberde start van de bezoekers? Zonder Altior tekort te doen waarschijnlijk toch wel het laatste. Na tien minuten spelen schonk keeper Jesper van Leeuwen van de bezoekers de bal aan Luuk den Haan die vervolgens makkelijk voor de 1-0 kon zorgen. Niet veel later profiteerde Rick Keijzer van een volgende fout achterin. Daniel Knijff wilde de bal met de borst terugleggen op zijn doelman maar voerde dit, op z’n zachts gezegd, niet tot in de perfectie uit. Keijzer zette z’n ploeg hiermee al na 23 minuten spelen op een ogenschijnlijke veilige voorsprong.’

‘We begonnen erg sterk, maar werden ook wel geholpen door fouten van hun achterin’

Tim Heikoop zag de laatste linie van Stompwijk schutteren

Na rust beten de mannen uit Leidschendam wat meer van zich af, speelde iets opportunistischer en kwamen met nog twintig minuten op de klok toch weer terug in de wedstrijd nadat Bart van Boggelen voor de aansluitingstreffer had gezorgd. Omdat Luuk den Haan bijna direct de marge weer naar twee wist te brengen, werd het geen moment meer spannend in Langeraar en zorgde de ingevallen Tim Heikoop zelfs nog voor een 4-1 eindstand.

De van vakantie teruggekeerde Heikoop was blij met z’n optreden. ‘Ja ik zat eerst wissel maar lekker als je dan toch mag invallen en gelijk scoort. We begonnen erg sterk, maar werden ook wel geholpen door fouten van hun achterin. Maar de overwinning was terecht, we waren een stuk beter. Nu volgende week tegen SJZ, dat zal een stuk lastiger worden.’