0172SPORT, Sportief, Justin Verkerk

Sportief verslaat ASW en meldt zich in subtop

Waddinxveen | Sportief heeft de uitwedstrijd bij ASW weten te winnen. Justin Verkerk was de gevierde man aan de zijde van de groenwitten en tekende voor beide doelpunten. Heel veel meer enerverende momenten zou het duel niet kennen. Eén ding was iedereen het over eens: de punten gingen terecht mee naar Woerdense Verlaat.

In een voor het publiek saaie eerste helft waarin Sportief wel de bovenliggende partij was maar desondanks niet verder kwam dan vier te nemen hoekschoppen die geen noemenswaardig gevaar opleverde. Het moment voor rust van ASW kwam voort uit een afstandsschot van een meter of twintig, maar deze verdween een meter naast de goal van doelman Ramon Alblas. De enige noemenswaardige mogelijkheid voor de groenwitten was er één voor aanvoerder Tosca Wens die uit de volgende corner de bal net naast kopte.

De tweede helft startte Sportief voortvarend, het zette vroeg druk op ASW die zich daar geen raad mee wisten. Zeven minuten na de thee werd dit harde werken beloond toen een schitterende steekbal van Wens die de op snelheid liggende Justin Verkerk bereikte en laatstgenoemde oog in oog met ASW-doelman Marco Vonk de bal uiterst rustig in de hoek schoof. Niet veel later was de ploeg van Jan Wouters dichtbij de genadeklap maar de kopbal van Jorg van der Laan, na een prachtige voorzet van Wens, ging rakelings naast. Twintig minuten na rust was het alsnog gedaan met het verzet van de thuisploeg toen Micheal Vijfhuizen snel een vrije trap nam en hier iedereen behalve Verkerk mee wist te verrassen. De aanvaller schoot vervolgens schitterend raak, 0-2 en wedstrijd zo goed als gespeeld gezien het vertoonde spel.

“Op dat schot op de lat na hebben we helemaal niks weggeven”

Tosca Wens noemt de overwinning een echte teamprestatie

Twaalf minuten voor tijd kon men dan toch een echte doelpoging noteren toen ASW-captain Robin Schroten van een meter of vijfentwintig uithaalde en het leer op de lat uiteen zag spatten. In het restant van het duel gaven beide ploegen niks meer waardoor de dubbelslag van Verkerk de drie punten opleverde.

Aanvoerder Wens was in zijn nopjes met het resultaat. “Dit was onze beste pot van het seizoen. Misschien was dit voor het publiek geen heel aantrekkelijke wedstrijd, maar het stond bij ons goed vandaag. Op dat schot op de lat na hebben we helemaal niks weggeven en zelf maken we de kansen die we kregen wel af. Al met al een heerlijke overwinning en daarbij een keer de nul houden is ook erg lekker. Dit was een echte teamprestatie vandaag.”