LSVV'70-NSV'46, 0172SPORT

NSV’46 boekt nipte maar zeer terechte zege op LSVV ’70

Leiden | NSV’46 is erin geslaagd de slechte competitiestart tegen SJZ recht te zetten. Op bezoek bij LSVV ’70 boekte het een nipte, maar zeer verdiende uitzege. Zeker in het slot creëerde de ploeg van Dennis Tijssen legio kansen maar de teller op Muggen Sportpark bleef desondanks steken op één.

In de eerste tien minuten begonnen beide ploegen wat afwachtend, waar de thuisploeg licht het overwicht had. Toch viel de eerste kans aan de andere zijde te noteren. Menno de Jong ontving de bal in schietpositie maar zijn poging richting goal werd gekraakt en leverde niet meer op dan een corner. De Noordenaren hadden het veelal moeite met de opbouw van achteruit, waar veelvuldig werd rondgespeeld maar bij een beetje druk van de thuisploeg de bal wild werd weggetrapt.
De Leidse studenten gokten vooral op ruimte achter de verdediging met een uitzakkende Erik Falkenburg waardoor er steeds gezocht kon worden naar de pijlsnelle Jiddo Doornenbal in de diepte. Dit leverde op één schuiver na, die door Bas Kalshoven tot corner werd verwerkt, verder niet veel op.

De eerste goede aanval van de Noordenaren leverde na in de tiende minuut direct de openingstreffer van De Jong op, die na een goede combinatie met Robin van Koet binnen de zestien de trekker overhaalde.
Na iets meer dan twintig minuten voetbal had Pim Koster de scoren moeten verdubbelen toen NSV’46 er na een corner van de thuisploeg via Van Koert en Florencio Faneyte goed uitkwam en laatstgenoemde het overzicht behield en de bal op een presenteerblaadje voor Koster op de vijfmeterlijn neerlegde. De inlopende aanvaller schoot het leer echter hoog over.

De grootste kans voor rust voor de thuisploeg kwam na balverlies van een veel te gemakkelijk opererende Renzo Goedhart die zich het speeltuig liet afsnoepen en zijn tegenstander de bal voor zag geven op de inlopende Berend Verdoes die bij de tweede paal binnenknikte. Goedhart mocht collega Cas van der Hoorn dankbaar zijn dat hij op de doellijn een Leidse goal wist te voorkomen. Zo ging NSV’46 dus rusten met een 0-1 voorsprong.

Tien minuten na de thee trof Faneyte de lat nadat LSVV ’70 tot tweemaal toe een ingebrachte vrije trap niet uit de doelmond wist te krijgen.
De tweede helft leek wat dood te bloeden maar in het slot gingen de bezoekers nadrukkelijk op zoek om de thuisploeg de nekslag toe te dienen. Het reeg in de laatste vijf minuten kansen aaneen met de grootste voor Faneyte die andermaal de lat raakte en een geplaatste bal van de ingevallen Jeffrey Pieterse, die zijn inzet gekeerd zag worden door de Leidse-goalie. Ook De Jong nam de goalie nog eenmaal onder vuur en doordat de leidsman nog tien minuten bij trok en de thuisploeg ogenschijnlijk stuk zat mocht het uiteindelijk een wonder heten dat NSV’46 niet één van de uitbraken dat het kreeg tot doelpunt promoveerde. De bij vlagen weer ongrijpbare Faneyte draaide nog een viertal vermoeide Leidenaren dol maar zijn schot miste alle kracht waardoor de Noordense teller op één bleef staan.

“Een terechte zege, maar wat een taaie pot”

Florencio Faneyte zat compleet stuk na honderd minuten voetbal

Zo bleef het tot in de honderdste minuut toch nog een soort van oppassen voor de Noordenaren. Zeker toen men in de laatste seconde nog een vrije trap weggaf en de Leidenaren alle manschappen naar voren stuurde. Dit leverde uiteindelijk geen gevaar op en in de honderste minuut blies de arbiter dan eindelijk voor het eindsignaal.

Een terechte zege voor de Noordense ploeg dat de betere ploeg was, zag ook Florencio Faneyte, die er niet vanuit ging dat hij in de basis zou starten en na afloop naar eigen zeggen ‘kapot was’: “Een terechte zege, maar wat een taaie pot. Zeker de tweede helft zijn we de bovenliggende partij. We bleven rustiger dan in de eerste helft, zeker in de opbouw. Hier waren we in de rust ook op gewezen, we hadden vaak meer tijd dan we soms dachten. We moeten het uiteindelijk eerder beslissen, ikzelf had ook moeten scoren maar was niet gelukkig in de afronding. Als we het goed uitspelen winnen we hier met 0-3 en misschien zat er nog wel meer in dan dat.”