SV Nieuwkoop kan geen vuist maken tegen Legmeervogels en verliest kansloos

Nieuwkoop | De equipe van Arjan van der Laan heeft het publiek tijdens het eerste thuisduel tegen Legmeervogels niet op de banken gekregen, sterker nog het verloor afgetekend. In de ontmoeting met de nieuwe koploper had men het zwaar en kon het geen moment een echte vuist maken.

Na een kwartier voetballen op Sportpark de Dulen, kwamen de bezoekers op voorsprong. De scheidsrechter oordeelde dat Mike Boelee een overtreding maakte op zijn tegenstander, waardoor de bal op de stip ging. Doelman Thomas Boekestein zat nog aan de bal, maar kon de 0-1 niet voorkomen.
Een kleine tien minuten later werd de stand verdubbeld. Boekestein bracht goed redding op een inzet en verwerkte deze tot hoekschop. Van daaruit werd uiteindelijk alsnog de 0-2 gemaakt. Nieuwkoop had het erg lastig met de druk van Legmeervogels en kon eigenlijk niet tot aanvallen komen in de eerste helft. De bezoekers konden dat wel, maar een derde treffer zat er voor rust niet in.

“De wedstrijd zat helaas niet in de lijn van de afgelopen weken”

Arjan van der Laan zag zijn ploeg een matige wedstrijd afwerken

Na de pauze leek SV Nieuwkoop iets comfortabeler. De druk van Legmeervogels werd iets minder, maar de oranjehemden zelf bleven slordig aan de bal. Twintig minuten na rust viel ook de beslissende 0-3 tegen de touwen. In de slotfase kwam de thuisploeg nog tot enkele kansjes, maar een aansluitingstreffer werd niet gemaakt. Het was een lastige middag voor de thuisploeg, dat zijn meerdere moest erkennen in de ploeg uit Uithoorn.

Na afloop erkende ook Van der Laan dat zijn ploeg te weinig had gebracht in dit duel. “De wedstrijd zat helaas niet in de lijn van de afgelopen weken. Jammer van de onterechte penalty bij de 0-1, maar daarna hebben we zelf ook gewoon te weinig afgedwongen voor een beter resultaat.”

Nieuwkoop wacht na twee speelronden dus nog op zijn eerste driepunter en staat momenteel logischerwijs in de onderste regionen. Komend weekend ontmoet het CSW dat met twee verliespartijen de rode lantaarn in bezit heeft. Hier liggen dus zeker kansen voor Nieuwkoop.