Nicolaas Boys de verdiende winnaar in eenzijdige derby

Zevenhoven |  Vooraf was het moeilijk inschatten wie de favoriet zou zijn voor de burenruzie tussen Zevenhoven en Nicolaas Boys. Beide ploegen hadden een verdienstelijke eerste competitiewedstrijd achter de rug en kwalitatief ontlopen de teams elkaar ook niet veel. Toch was er uiteindelijk maar één ploeg die recht had op de overwinning, de ploeg van René Ras maakte deze editie de dienst uit in Zevenhoven en won meer dan terecht van de matig spelende thuisploeg.

Alle ingrediënten waren weer aanwezig bij de burenruzie die dus al vroeg in het seizoen moest worden afgewerkt. Na een kletsnatte vrijdag bleek het veld er uiteindelijk toch prima bij te liggen en omdat rond half 3 het zonnetje doorbrak was er ook geen klagen over publieke belangstelling. Na de opkomst van de spelers volgde zoals gebruikelijk het vuurwerk en nadat de dampen daarvan waren opgetrokken kon er afgetrapt worden.

Het contrast bij Zevenhoven was groot tussen de wedstrijd van vorige week en het optreden een week later. Nicolaas Boys zette al vroeg en goed druk op de achterhoede van de geelhemden maar dit was natuurlijk nog geen reden om bijna elke bal in te leveren te bij de tegenstander. Dat kansen in de beginfase uitbleven lag voornamelijk aan de bezoekers die soms leken te schrikken van het plotselinge balbezit. Sterker nog, de eerste kans van de wedstrijd was voor Zevenhoven. Daan Koot stuurde Jim Noordermeer met de buitkant voet alleen op keeper Jimmy Bodt af maar de spits wist deze kans niet te benutten. Niet veel later reageerde de bezoekers. Stefan Vianen zette Peter Burgmeijer alleen voor keeper Jordy Aartman maar ook deze kans werd om zeep geholpen. Nicolaas Boys drong daarna aan, had achterin de boel, onder leiding van aanvoerder Luuk van Veen, goed onder controle en schoof naarmate de eerste helft vorderde steeds meer naar voren. Toch was er zoveelste foute pass van de thuisploeg voor nodig om tot een volgende grote kans te komen, en dit keer was het wel raak. Peter Burgmeijer mocht wederom op Aartman afstomen maar dit keer koos hij ervoor de bal keurig af te leggen om de meegelopen Mike van der Aar die simpel kon scoren. Zevenhoven wilde vervolgens graag antwoorden maar kreeg het zelden voor elkaar om via goed combinatiespel de spitsen te bereiken. Kansen bleven daardoor uit en zo gingen beide ploegen rusten met een 0-1 ruststand.

“Een terechte overwinning, ze hebben alleen in het begin een grote kans gehad”

René Ras | Trainer Nicolaas Boys

Na rust bracht Danny ter Hoeve wat meer aanvallende power met het inbrengen van Damon Boon en was de eerste kans voor de thuisploeg die wat energieker uit de kleedkamer leken te zijn gekomen. Robert Mooren schoot vanaf een lastige hoek op het lichaam van doelman Both. Zevenhoven drong daarna iets aan maar de Nieuwveense achterhoede stond als een huis en waren niet van plan ook maar iets weg te geven deze middag. Zevenhoven zwoegde maar creëerde bijna niets. Eigenlijk was het wachten op die éne counter die bleef ook niet lang uit. Een prima pass van achteruit bereikte de diepgaande Fabio dos Santos die alleen voor keeper Aartman geen fout maakte en hiermee de wedstrijd al na twintig minuten in de tweede helft op slot gooide. De bezoekers bleven in het restant van de wedstrijd doen wat ze de gehele wedstrijd al deden. Vroeg en fel storen met het gehele team en het de tegenstander onmogelijk maken een noemenswaardige aanval op te zetten. En dit lukte eigenlijk met speels gemak en zodoende kon het groen-zwarte feest losbarsten nadat scheidrechter Van der Maat na iets meer dan negentig minuten voor het laatste fluitsignaal zorgde.

“We zijn denk ook tactisch door ze afgetroefd”

Berry Peters | Middenvelder Zevenhoven

René Ras werd na afloop aan alle kanten gefeliciteerd en was uiteraard erg tevreden over het optreden van zijn ploeg. “Een terechte overwinning, ze hebben alleen in het begin een grote kans gehad. Achterin stond het heel goed, jammer dat we te weinig deden met de geboden ruimte, even een slimme pass tussendoor op bepaalde momenten had er al voor kunnen zorgen dat we tot meer kansen waren gekomen. Er had eigenlijk nog meer ingezeten.” Berry Peters sprak de Nieuwveense oefenmeester niet tegen. “We zijn denk ook tactisch afgetroefd, we kregen geen moment de tijd voor een goede inspeelpass, ze wisten goed druk te zetten op onze drie verdedigers. Ik weet het ook niet, het was gewoon niet best van onze kant, we kwamen geen moment in ons spel.”

Het is nog vroeg in het seizoen maar bij Zevenhoven is er na twee nederlagen wel werk aan de winkel. Trainer Ter Hoeve zal snel over moeten naar een vaste samenstelling waarbij de sterkhouders de meest belangrijke posities in het veld moeten gaan innemen. Falco de Lange verpieterde bijna aan de linkerkant en Daan Koot zal toch echt dichter bij de spitsen moeten gaan spelen.

Bij Nicolaas Boys is de stemming vele malen anders. Daar staat een team met een duidelijke opdracht en waarbij iedereen bereid is om zich negentig minuten lang leeg te knokken. Het mist misschien een echte spits maar de mannen van trainer René Ras gaan het dit seizoen elke tegenstander heel lastig maken.