Sportief, Rijnstreek, 0172SPORT, Jorg van der Laan

Arbitrale fout kost Sportief twee punten

Gouderak | Sportief heeft de eerste wedstrijd van het seizoen uit bij Gouderak gelijkgespeeld. Na afloop was men niet tevreden met het punt, want een fout van de arbiter kostte de ploeg van Jan Wouters twee dure punten.

Gouderak opende het duel sterk en was binnen een paar minuten al heel gevaarlijk. Een voorzet via een scrimmage kon nog ternauwernood worden weggewerkt. Sportief herpakte zich, kreeg voldoende mogelijkheden om de score te openen maar het vizier stond nog niet helemaal op scherp bij de groen-witten. De tweede kans voor Gouderak, zeven minuten voor rust, was direct raak. Een perfecte voorzet werd op waarde ingeschat door de linksbuiten en die schoof het leer achter de kansloze doelman Nick Stark. Sportief ging direct op zoek naar de gelijkmaker en kreeg binnen drie minuten al loon naar werk. Een scherp aangesneden corner werd teruggekopt door Mees Bodt en Bob van der Haak schoof de bal in de verre hoek wat de gelijkmaker betekende.
Nog voor rust leek Sportief op voorsprong te kunnen komen toen de razendsnelle Justin Verkerk alleen op de goalie werd afgestuurd, laatst genoemde kwam echter winnend uit de tweestrijd waardoor men met een 1-1 stand de kleedkamers opzocht.

“Alleen de scheids zag de goal niet…”

Jorg van der Laan begreep er niks van

De tweede helft zette Sportief nog een tandje bij, en wist Gouderak steeds vroeg onder druk te zetten. Het creëerde een handvol goede kansen, maar achtereenvolgens Verkerk, Tosca Wens en Sander de Boer wisten niet te scoren. Eén kwartier voor tijd leek de bevrijdende 1-2 alsnog te vallen. Quinten Langelaan bezorgde na een knappe actie zichzelf een vrije doortocht richting het vijandelijke doel en oog in oog met de keeper schoot hij de bal via de onderkant van de lat binnen. Het speeltuig kwam echter terug het veld in maar was de doellijn hiervoor ruim gepasseerd was eenieder het wel over eens. De bal raakte zelfs het net… De leidsman liet echter doorvoetballen en dus ging het feestje van Sportief niet door. In de slotfase probeerde men het nog wel, kregen zowel Gouderak als Sportief nog kleine mogelijkheden, maar aan de stand veranderde niks meer.

Jorg van der Laan die verrassend genoeg in de punt van de aanval begon was teleurgesteld. “Heel Teleurstellend dat alleen de leidsman de zuivere goal niet heeft gezien. We kunnen dat echter niet alleen de schuld geven want we creëren daarnaast voldoende kansen om het duel te beslissen, maar dit is toch wel heel zuur.”