Altior opent competitie met overtuigende zege

Langeraar | Altior heeft de competitie indrukwekkend afgetrapt met een klinkende 9-1 overwinning op Roodenburg tijdens de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Het trouwe publiek werd getrakteerd op een dominante vertoning, waarbij het team optimaal profiteerde van een verzwakt Roodenburg, dat niet op volle oorlogssterkte verscheen.

In de openingsfase van de wedstrijd was er sprake van wat aftasten van beide kanten. De mannen van Hein van Heek kwamen echter al snel tot kansen eerst middels een schot van Tom van der Weijden en even later via een poging van Luuk den Haan die net naast schoot. Toch bleef het nog even wachten op het eerste doelpunt.

Tot de 23e minuut toen een prachtige lange bal Tom van der Weijden bereikte en de keeper van Roodenburg zijn doel uit kwam. Toen de sluitpost de bal echter volledig mistte mistte kon Van der Weijden kinderlijk eenvoudig de 1-0 binnen schieten. Tien minuten later was het weer raak. Na een sterke actie van Luuk den Haan aan de linkerkant, die de bal scherp voor het doel bracht, schoot Ed van der Weijden met overtuiging de 2-0 binnen.

In de 36e minuut volgde een briljante actie van Luuk den Haan, die de doelman iets te ver voor zijn doel zag staan. Met een verfijnde lob vanaf 20 meter plaatste hij de bal in de kruising voor de 3-0. Vlak voor rust, in de blessuretijd, wist Altior nogmaals te scoren. Tim Zwirs ging door tot de achterlijn en leverde een perfecte voorzet af, die door Ed van der Weijden feilloos werd afgemaakt. Ruststand: 4-0.

“Wij waren in het begin niet top maar na de 1-0 vond ik ons erg sterk spelen”

Hein van Heek | Trainer Altior

Na de pauze kwam Altior wat gelaten uit de kleedkamer, waardoor Roodenburg in de eerste tien minuten enkele kansen kreeg. Keeper Rick de Vries was echter steeds alert. Hierna nam Altior het heft weer volledig in handen want binnen een periode tussen de 58e en 61e minuut scoorde de thuisploeg maar liefst vier keer. Het begon met een fraaie aanval, die door Ed van der Weijden werd afgerond voor de 5-0. Een minuut later volgde een prachtig uitgespeelde aanval over meerdere schijven, die uiteindelijk door Tim Heijkoop werd afgerond voor de 6-0. Kort daarna wist Luuk den Haan opnieuw te scoren na een combinatie met Tom van der Weijden, waarmee de stand op 7-0 werd gebracht. Ed van der Weijden maakte het kwartet compleet met zijn derde van de middag door de 8-0 op het scorebord te zetten.

In de 75e minuut was het wederom raak. Uit een corner kopte Tom van der Weijden de bal overtuigend binnen voor de 9-0. Ondanks de overmacht wist Roodenburg in de blessuretijd toch nog een eretreffer te maken, toen de Altior-defensie te veel ruimte weggaf. Eindstand: 9-1.

Trainer Hein van Heek was tevreden met het resultaat, maar benadrukte dat er nog voldoende verbeterpunten zijn voor het team. De focus ligt nu op de uitwedstrijd van volgende week tegen Lugdunum, waar hij hoopt opnieuw een aanvallend en fris Altior te zien.

Rick de Vries; Sven de Regt, Sebastiaan van Veen (Tim van der Laan), Sven van Vliet, Tim Zwirs (Rody Blommensteijn); Joost Sassen (Rick Keijzer), Tom van der Weijden ©️, Luuk den Haan (Jesse van Santen), Sam van der Meer; Ed van der Weijden (Sem van den Berg), Tim Heikoop

Door: Aad Otto & Ruud Bos
Archieffoto: Gerard Haak