0172SPORT, NSV46-Woubrugge, Stefan van Tol

Jeugdig NSV’46 niet opgewassen tegen volwassen SJZ

Noorden | NSV’46 is de competitie gestart met een grote teleurstelling. In eigen huis was het niet opgewassen tegen SJZ, dat de ploeg van Dennis Tijssen trakteerde op een oorwassing en Noorden verliet met drie dikverdiende punten.

Het moet gezegd: Tijssen miste een handvol ervaren spelers en moest zodoende flink schuiven met zijn elftal. Het werd hierdoor bij vlagen de jongens tegen de mannen wat het publiek te zien kreeg. Alle goede bedoelingen ten spijt, de Noordense formatie werd op vrijwel alle facetten afgetroefd door de ploeg uit Zoeterwoude.

Bij rust keken de Noordenaren tegen een 0-3 achterstand aan. “Ik hou het op een off-day”, sprak aanvalsleider Robin van Koert koud nadat hij het veld verlaten had. “Na een minuut of vier staan we al 0-1 achter en vervolgens hebben we gewoon helemaal niks te vertellen hier vandaag. We waren echt machteloos. Zonder iemand af te vallen, maar tegen deze ploeg moet je compleet zijn, vandaag misten we gewoonweg te veel mensen.”

“We hebben gewoon helemaal niks te vertellen hier vandaag”

Robin van Koert zag zijn ploeg overklast worden door SJZ

Ondanks de 0-3 achterstand probeerde NSV’46 er na rust nog wel een wedstrijd van te maken, maar kreeg het andermaal geen voet aan de grond tegen het sterke SJZ. Het kreeg met name geen grip spelmaker Joey Vink die handig tussen de linies opereerde en het aanvalsspel van de bezoekers bepaalde. NSV’46 groef zich ondanks de achterstand niet in en gaf mede hierdoor veel ruimtes weg, iets waar Vink en de zijne dankbaar gebruik van maakten. De Noordense defensie bleek bij vlagen wel heel broos en het was dan ook niet meer dan logisch dat SJZ nog verder uitliep. De teller stokte uiteindelijk bij 0-6 waardoor de Noordenaren, waar ieder jaar van wordt verwacht dat ze mee gaan draaien om de te vergeven prijzen, het seizoen zijn gestart met een flinke deceptie.