TAVV verliest opnieuw van sterk ESTO

Ter Aar | Na een succesvolle bekercampagne voor TAVV ging de competitie van start, waarbij de ploeg meteen werd geconfronteerd met een van de titelkandidaten: het Bodegraafse ESTO. Vorig seizoen bleek ESTO tweemaal te sterk, en ook vandaag wisten zij de punten mee naar Bodegraven te nemen.

ESTO begon scherp en zette TAVV al snel onder druk. Na een overtreding net buiten het strafschopgebied kreeg ESTO een vrije trap. Yannick Saeijs, die een uitstekende wedstrijd speelde, raakte de paal, waardoor TAVV aan een vroege achterstand ontsnapte. Een kwartier later kreeg TAVV zijn eerste kans, maar Yoeri Bakker schoot gehaast over. Kort daarna was het opnieuw Saeijs die gevaarlijk werd, maar hij stuitte op TAVV-doelman Rick Zweers. TAVV probeerde direct iets terug te doen; na een pass van Mike Keyzer kreeg Yoeri Bakker een nieuwe mogelijkheid, maar zijn lob ging wederom over het doel.

Halverwege de eerste helft leek ESTO de score te openen via Pim de Visser na een voorzet van Saeijs, maar de goal werd wegens buitenspel afgekeurd. De bezoekers bleven echter aandringen. Een vrije trap van Saeijs ging naast en De Visser zag een schot gestopt worden door Zweers. In de 35e minuut viel de verdiende openingstreffer alsnog: Saeijs leverde een perfecte voorzet af, die door De Visser werd afgerond: 0-1. Vlak voor rust kreeg Saeijs zelf een kans, maar hij volleerde ruim over.

Na de pauze ging TAVV direct op zoek naar de gelijkmaker. Een voorzet van Chiel Konings werd door Mike Keijzer overgeschoten, en een prachtige aanval via Konings, Bakker en Eric van der Hout eindigde met een schot van Nick Straver op de lat. Rond de zestigste minuut kreeg Van der Hout een goede mogelijkheid na een fraaie schijnbeweging, maar zijn schot ging net naast.

”Al met al was het een teleurstellende middag, want je wilt graag openen met een resultaat”

Ludo Pistorius | Trainer TAVV

In deze fase had TAVV moeten toeslaan, maar ESTO nam het initiatief langzaam weer over. Spits Coen de Groot zag zijn kans gepakt worden door Zweers en een schot van De Visser ging naast. Even later was het wel raak: De Groot lobde fraai over Zweers en bracht de stand op 0-2. ESTO had de score daarna verder kunnen uitbreiden, maar kansen van Jack Humme, De Visser en De Groot werden niet benut.

TAVV verloor uiteindelijk opnieuw van ESTO, dat met spelers als Saeijs, De Visser en De Groot een sterke indruk maakte en zich nadrukkelijk mengt in de titelstrijd.

TAVV trainer Ludo Pistorius sprak na afloop van een teleurstellende middag. “De wedstrijd was er een zoals we vooraf hadden verwacht. Met een goede tegenstander, die veel kwaliteit heeft voor deze derde klasse E. We werden qua veldspel regelmatig achterover gedrukt. In allebei de helften krijgen we een tegengoal net na de drinkpauze. De eerste tegengoal, was een prachtige aanval van ESTO met een mooie goal. Bij de tweede gaan we zelf niet vrijuit. We hebben de kansen zelf ook gehad met een bal van Nick Straver op de lat en een bal die Eric van der Hout net naast krulde, maar helaas lukte het niet te scoren. Wel ben ik enorm content met de vechtlust van het team, echter zal de kwaliteit in de eindfase van verdedigen en aanvallen omhoog moeten. Eric van der Hout, is er met een op het eerste oog, zware blessure vanaf gegaan en verliet het sportpark op krukken. We hopen dat dit mee valt, maar zullen dit deze week moeten gaan bekijken. Dank ook aan de fysiotherapeut van ESTO die wat eerste verzorging toe kon passen. Al met al een teleurstelling, want je wilt graag openen met een resultaat. Maar deze ploeg bleek de afgelopen seizoenen telkens te sterk. Volgende week een nieuwe kans op bezoek bij Haastrecht.”

Rick Zweers; Zine-Edine el Mariami, Roel Vogel, Kevin van Wijk (c), Chiel Konings; Stan van Smoorenburg, Tycho Ouwerkerk (.60 Kevin van Broekhoven), Nick Straver; Yoeri Bakker (60. Leon de Lange), Eric van der Hout (80. Jan Verzaal), Mike Keijzer

Bron: Kees Reyngoud
Archieffoto: Kees Verhaar