Ook TAVV, Altior, NSV’46 en Zevenhoven bekeren door, Sportief uitgeschakeld

Regio | Naast Nieuwkoop en Nicolaas Boys, hebben ook TAVV, Altior, NSV’46 en Zevenhoven de volgende ronde van het bekertoernooi bereikt. Alleen Sportief is van onze clubs uitgeschakeld.

TAVV bekert door na goede tweede helft
TAVV wist na een 2-2 ruststand met 4-2 van GDA uit Den Haag te winnen. In de eerste helft keek de ploeg van Ludo Pistorius tweemaal tegen een achterstand aan, maar door een treffer van Yoeri Bakker en een eigen doelpunt kwam het ook even zo vaak langszij. Na de rust wisten Eric van der Hout en Jan Verzaal het net te vinden. Door deze overwinning werd TAVV poulewinnaar en heeft het zich geplaatst voor de volgende bekerronde. Bovendien geeft het vertrouwen voor de competitiestart van volgende week.

Altior rolt ook MMO op met ruime cijfers
Na de grote overwinning op Sportief werd zaterdag vijfdeklasser MMO ook aan de zegekar gebonden. Wederom met ruime cijfers, dit keer stopte de teller bij vier en werd wederom de nul gehouden. Een goede generale voor de ploeg van trainer Hein van Heek die volgende week de competitie met een goed gevoel zal gaan starten tegen het Leidse Roodenburg.

Zevenklapper voor NSV’46
De ploeg van Dennis Thijssen was op eigen veld heer en meester in de ontmoeting met SPV’81. De ploeg uit Polsbroek weet direct dat het een zwaar jaar tegemoet gaat in de vierde klasse want het eindigde onderaan in de poel met hier in twee kersverse vijfdeklassers en NSV’46 en incasseerde daarnaast in drie wedstrijden maar liefst zestien tegendoelpunten. Zeven hiervan vielen in de laatste wedstrijd in Noorden. Waarvan zes na rust. Voor de thee was alleen Perry Lok middels een kopbal trefzeker voor de Noordenaren. Robin van Koert tikte na rust de 2-0 tegen de touwen nadat Pim Koster oog in oog met doelman Jeroen Both niet zelfzuchtig was. Het derde en vierde doelpunt betroffen net als de eerste ook kopgoals. Eerst was het Sebastiaan van der Voorn vanuit een corner, daarna knikte Menno de Jong een voorzet van Florencio Faneyte achter de arme Both. De vijfde treffer mocht de goalie zichzelf aanrekenen want het afstandsschot van Ayoub el Fattahi leek wel degelijk houdbaar. Robin van Koert mikte in het restand van de eenzijdige wedstrijd nog tweemaal raak, maakte zo zijn hattrick compleet en bepaalde de eindstand op 7-0. Vooral de tweede helft speelde NSV’46 zeer behoorlijk en men lijkt klaar voor de seizoensopener tegen SJZ komende zaterdag.

Zevenhoven wint ook van Kamerik
Kansen waren er meer dan genoeg, het grote veldoverwicht leverde uiteindelijk slechts twee doelpunten op. Nick Mooren wist op aangeven van Gareth Rowlands de 0-1 voor zijn rekening te nemen. Pas laat in de wedstrijd nam Zevenhoven definitief afstand van de thuisploeg toen Jim Noordermeer de 0-2 wist binnen te lopen. Volgende week gaan de mannen van trainer Danny ter Hoeve voor de eerste competitiewedstrijd op bezoek bij titelfavoriet FC Oegstgeest. Na een foutloze serie in de bekerpoule zal men er alles aan gaan doen om daar voor een stunt te gaan zorgen.

RVC ’33 wint geflatteerd van Sportief
Sportief bood tegen vierdeklasser RVC’33 goed partij en hoewel de einduitslag van 0-4 anders doet vermoeden had de score ook heel anders uit kunnen vallen. Een grote misser van Mees Bodt bij een 0-1 achterstand met nog een klein kwartiertje op de klok kwam de ploeg duur te staan. De eerste helft ging gelijk op. Beide doelmannen konden zich een aantal keer onderscheiden en ook raakte beide ploegen een keer het houtwerk. Na een uur kwamen de bezoekers, die iets sterker waren, aan de leiding maar niet veel later kon Bodt het duel dus weer gelijk trekken maar voor leeg doel schoof hij de bal op de paal. Hierna was de pijp leeg bij de mannen van Jan Wouters en liep de ploeg uit Reeuwijk-Dorp uit naar alsnog een ruime maar ietwat geflatteerde overwinning.

Bronnen: Ludo Pistorius, Ruud Bos, Roy van Lith en Luuk Valentijn